(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (3)
Fajita (se pronunta fa-hi-ta) este un preparat Texano Mexican, constand din fasii de carne gatita la gratar cu ardei grasi si ceapa caramelizata. Fajita este dimininutivul de la faja care in spaniola inseamna curea, centura, facand referire la bucata de carne din care este gatit preparatul. Dupa cum ii spune si numele, aceasta trebuie sa fie o transa de carne subtire si plata. Am ales baveta de vita (skirt steak, flank steak ) pentru a prepara o fajita cat mai autentica. Carnea este marinata intr-un amestec de suc de lime, ulei, chimion, boia, ardei iute si usturoi si apoi gatita la gratar. Cat timp carnea este lasata sa se relaxeze sunt gatite si legumele. Carnea este apoi taiata in fasii si servita alaturi de legume in tortillas calde. Preparatul se poate servi si alaturi de alte garnituri, ca de exemplu, smantana, guacamole, branza, salsa, etc. O parte din farmecul acestui preparat este ca iti poti crea, asambla, propria fajita in functie de preferinte.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!