Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Orez in stil grecesc

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Orez in stil grecesc
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Orez in stil grecesc

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

5 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Am pregatit acest orez cremos si pufos cu orez Basmati, care are bob lung si un indice glicemic mediu, avand o absorbtie a glucidelor mai lenta decat a orezului alb. Am folosit ulei de masline infuzat cu usturoi, un ulei cu o aroma deosebita, placuta datorita procesului de presare la rece al bulbului. Am ales oregano si lamaita pentru a aroma orezul. Daca stiati ca lamaita se foloseste la ceai, ei bine, poate fi folosita si ca mirodenie, cata vreme e folosita cu moderatie, o cantitate mica fiind suficienta, pentru a da o nota citrica placuta.

Orez in stil grecesc

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

5 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Am pregatit acest orez cremos si pufos cu orez Basmati, care are bob lung si un indice glicemic mediu, avand o absorbtie a glucidelor mai lenta decat a orezului alb. Am folosit ulei de masline infuzat cu usturoi, un ulei cu o aroma deosebita, placuta datorita procesului de presare la rece al bulbului. Am ales oregano si lamaita pentru a aroma orezul. Daca stiati ca lamaita se foloseste la ceai, ei bine, poate fi folosita si ca mirodenie, cata vreme e folosita cu moderatie, o cantitate mica fiind suficienta, pentru a da o nota citrica placuta.

Ingrediente

Portii:
  • 2 linguri ulei de masline aromat cu usturoi
  • 1 buc ceapa uscata
  • 100 gr orez Basmati
  • dupa gust sare
  • 1 cana apa
  • dupa gust lamaita
  • varf de cutit oregano uscat
  • 1 lingura unt
  • 1ulei de masline aromat cu usturoi
    2 linguri
  • 2ceapa uscata
    1 buc
  • 3orez Basmati
    100 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5apa
    1 cana
  • 6lamaita
    dupa gust
  • 7oregano uscat
    varf de cutit
  • 8unt
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Set oale inox, 9 piese, "Joy" - Zwilling
1390 leiÎn stoc
Set 3 ustensile din lemn - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc
Cutit Santoku, 18cm, "TWIN Pollux" - Zwilling
320 leiÎn stoc
Recipient ulei/otet, 270 ml - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Recipient ulei/otet 275 ml - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc
Sticla ulei/otet, 300 ml - Kitchen Craft
55 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Oanah
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 24, 06:56
O garnitura grozava. Am si eu aceste castronase, le ador!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.