Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Supa Wonton

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Supa Wonton
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Supa Wonton

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Un preparat plin de savoare din bucataria asiatica, chinezeasca, cu foi subtiri de aluat (foi wonton) umplute cu un amestec din carne de pui, creveti, ceapa si usturoi, fierte in supa clara de pui. In aceasta reteta ceapa si usturoiul sunt prajite in ulei aromat cu anason stelat, cuisoare, dafin si ardei iute uscat, pas care ridica preparatul la nivelul urmator. Pentru ca usturoiul sa nu devina amarui, dupa ce este tocat, compusii volatili din usturoi sunt indepartati prin clatire in apa rece. Un alt aspect important pentru o supa reusita este tehnica de fierbere, astfel incat coltunasii sa ramana intregi fara sa crape. Pentru aceasta, fierberea este temperata la jumatatea timpului prin adaugarea de apa rece. La final se adauga bok choy sau alte frunze verzi. Supa wonton se serveste folosind lingura si betisoarele pentru a savura atat supa, cat si coltunasii.

Supa Wonton

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Prezentare

Un preparat plin de savoare din bucataria asiatica, chinezeasca, cu foi subtiri de aluat (foi wonton) umplute cu un amestec din carne de pui, creveti, ceapa si usturoi, fierte in supa clara de pui. In aceasta reteta ceapa si usturoiul sunt prajite in ulei aromat cu anason stelat, cuisoare, dafin si ardei iute uscat, pas care ridica preparatul la nivelul urmator. Pentru ca usturoiul sa nu devina amarui, dupa ce este tocat, compusii volatili din usturoi sunt indepartati prin clatire in apa rece. Un alt aspect important pentru o supa reusita este tehnica de fierbere, astfel incat coltunasii sa ramana intregi fara sa crape. Pentru aceasta, fierberea este temperata la jumatatea timpului prin adaugarea de apa rece. La final se adauga bok choy sau alte frunze verzi. Supa wonton se serveste folosind lingura si betisoarele pentru a savura atat supa, cat si coltunasii.

Ingrediente

Portii:
  • 3 buc ardei iute uscat
  • 1 buc anason stelat
  • 2 buc cuisoare
  • 0.5 buc baton de scortisoara
  • 2 buc foi de dafin
  • 350 gr ceapa rosie
  • 20 gr ghimbir
  • 4 buc ceapa verde
  • 2 buc usturoi verde
  • 35 gr usturoi
  • 250 ml ulei
  • 250 gr carne tocata de pui
  • 200 gr creveti decorticati
  • 1.5 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de peste
  • 1.5 linguri sos de stridii
  • 1 lingura vin de orez Shaoxing
  • dupa gust piper macinat
  • 300 gr foi pentru wonton
  • 2 l supa de pui
  • 150 ml apa
  • 300 gr varza Bok Choy
  • dupa gust sare
  • 1ardei iute uscat
    3 buc
  • 2anason stelat
    1 buc
  • 3cuisoare
    2 buc
  • 4baton de scortisoara
    0.5 buc
  • 5foi de dafin
    2 buc
  • 6ceapa rosie
    350 gr
  • 7ghimbir
    20 gr
  • 8ceapa verde
    4 buc
  • 9usturoi verde
    2 buc
  • 10usturoi
    35 gr
  • 11ulei
    250 ml
  • 12carne tocata de pui
    250 gr
  • 13creveti decorticati
    200 gr
  • 14sos de soia
    1.5 linguri
  • 15sos de peste
    1 lingura
  • 16sos de stridii
    1.5 linguri
  • 17vin de orez Shaoxing
    1 lingura
  • 18piper macinat
    dupa gust
  • 19foi pentru wonton
    300 gr
  • 20supa de pui
    2 l
  • 21apa
    150 ml
  • 22varza Bok Choy
    300 gr
  • 23sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Set betisoare chinezesti, 5 piese - Zwilling
180 leiÎn stoc
Tigaie wok, inox, 7-Ply, 32 cm/5,5L - Demeyere
1100 leiÎn stoc
Masina de tocat carne, 2000 W - Zokura
790 leiÎn stoc
Polonic inox, 28,2 cm - de Buyer
56 leiÎn stoc
Polonic inox, 32 cm - de Buyer
64 leiÎn stoc
Polonic 30 cm - Kitchen Craft
19 leiÎn stoc
Polonic supa "Gentle" 31,5 - Westmark
20 leiÎn stoc
Polonic 33,5 cm - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc
Polonic plastic, 34 cm - OXO
28 leiÎn stoc
Lingura supa, inox "Windsor" - Grunwerg
12 leiÎn stoc
Lingura desert, inox "Windsor" - Grunwerg
12 leiÎn stoc
Lingura servire, inox "Windsor" - Grunwerg
28 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.