Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Paine naan

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2190 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Paine naan
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Paine naan

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2190 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Naan este o paine moale si subtire, specifica bucatariei indiene. Are forma ovala, neregulata, cu pete rumene, fiind usor de recunoscut. Este versatila si se poate servi ca atare, unsa cu unt sau ghee sau alaturi de preparate cu sos, gen curry. Ingredientele de baza sunt faina, iaurt, apa, sare si drojdie. Pentru a obtine textura si aspectul cat mai apropiat de painea naan traditionala, coapta in tandoori (cuptor specific indian), in acesta reteta, pe langa drojdie se adauga praf de copt si bicarbonat de sodiu, fiecare avand rolul sau. Aluatul intins subtire este copt in tigaia incalzita la foc mediu spre mare. Temperatura ridicata a tigaii transforma apa in vapori care creeaza initial bule mici pe suprafata aluatului, si apoi formeaza "buzunarul". Vaporii fierbinti din interiorul buzunarului contribuie la coacerea aluatului in timp scurt, obtinand astfel painici pufoase cu pete rumene/caramelizate, atat de apetisante.

Paine naan

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Naan este o paine moale si subtire, specifica bucatariei indiene. Are forma ovala, neregulata, cu pete rumene, fiind usor de recunoscut. Este versatila si se poate servi ca atare, unsa cu unt sau ghee sau alaturi de preparate cu sos, gen curry. Ingredientele de baza sunt faina, iaurt, apa, sare si drojdie. Pentru a obtine textura si aspectul cat mai apropiat de painea naan traditionala, coapta in tandoori (cuptor specific indian), in acesta reteta, pe langa drojdie se adauga praf de copt si bicarbonat de sodiu, fiecare avand rolul sau. Aluatul intins subtire este copt in tigaia incalzita la foc mediu spre mare. Temperatura ridicata a tigaii transforma apa in vapori care creeaza initial bule mici pe suprafata aluatului, si apoi formeaza "buzunarul". Vaporii fierbinti din interiorul buzunarului contribuie la coacerea aluatului in timp scurt, obtinand astfel painici pufoase cu pete rumene/caramelizate, atat de apetisante.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 360 gr faina
  • 10 gr drojdie instant
  • 5 gr praf de copt
  • 2 gr bicarbonat de sodiu
  • 1.5 lingurite sare
  • 120 gr iaurt
  • 170 ml apa
  • 1faina
    360 gr
  • 2drojdie instant
    10 gr
  • 3praf de copt
    5 gr
  • 4bicarbonat de sodiu
    2 gr
  • 5sare
    1.5 lingurite
  • 6iaurt
    120 gr
  • 7apa
    170 ml
Servire
  • 35 gr unt
  • dupa gust frunze de coriandru
  • 1unt
    35 gr
  • 2frunze de coriandru
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Mixer cu bol 4.3L, Classic, White - KitchenAid
2690 leiÎn stoc
Tigaie antiaderenta 28 cm "CHOC"  - de Buyer
198 leiÎn stoc
Facalet 40 cm, lemn - Kitchen Craft
34 leiÎn stoc
Facalet 50 cm - Kitchen Craft
92 leiÎn stoc
Facalet 25 cm, lemn - Kitchen Craft
54 leiÎn stoc
Facalet 44 cm, lemn de fag - Kesper
34 leiÎn stoc
Facalet 46 cm, lemn de fag - Westmark
79 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Pensula patiserie, 24 cm - OXO
32 leiÎn stoc
Aparat preparare iaurt, 20W - Adler
185 leiÎn stoc
Masina inghetata Cortina, 1,5L, 150W - Unold
1650 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.