(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (2)
O reteta ruseasca pe care o poti folosi cand esti in criza de timp si ai pofta de sarmalele romanesti. „Sarmale fac si turcii, si grecii, si polonezii. Dar numai noi le facem asa, cu afumatura de porc, cu foi de varza, cu marar si smantana, mocnind pe foc zile intregi. Si nici materia prima nu e aceeasi ca la altii“, scria Radu Anton Roman in volumul sau, „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti“. Exista o mare varietate de sarmale, cu diverse tipuri de umplutura si diverse forme. Sarmaua reprezinta poate cel mai clar exemplu despre cum istoria, comertul, cultura si gastronomia sunt legate unele de altele. Este interesant de vazut cum o civilizatie, cea otomana, a putut propune si raspandi un preparat tuturor tarilor cu care a intrat in contact, indiferent ca a fost vorba despre razboi, comert sau schimb cultural. Aceste sarmale pastreaza gustul autentic, traditional, insa se prepara de 3 ori mai rapid si mai usor.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!