Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Floricele cu carne

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Floricele cu carne
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Floricele cu carne

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

2 ore

Preparare

54 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Imi place sa experimentez tot felul de forme si decoratiuni din aluat. De data aceasta, m-au inspirat niste floricele pe care le-am tot vazut zilele trecute, asa ca am facut si eu mai multe tipuri de floricele. Pentru acestea, nu o sa va ajute aluatul de foietaj pentru ca el are tendinta sa se umfle, iar noi nu avem nevoie de straturi, ci de un aluat simplu din apa, faina si ulei, eventual cu putin praf de copt, avand grija sa-l framantam si sa-i dam elasticitate. Le puteti umple cu ce vreti, eu am incercat cu carne de porc pentru ca in ziua aceea aveam de gand sa fac chiftele, deci tot pregatisem amestecul pentru ele. Sper sa va placa si sa le incercati!

Floricele cu carne

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

2 ore

Preparare

54 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Imi place sa experimentez tot felul de forme si decoratiuni din aluat. De data aceasta, m-au inspirat niste floricele pe care le-am tot vazut zilele trecute, asa ca am facut si eu mai multe tipuri de floricele. Pentru acestea, nu o sa va ajute aluatul de foietaj pentru ca el are tendinta sa se umfle, iar noi nu avem nevoie de straturi, ci de un aluat simplu din apa, faina si ulei, eventual cu putin praf de copt, avand grija sa-l framantam si sa-i dam elasticitate. Le puteti umple cu ce vreti, eu am incercat cu carne de porc pentru ca in ziua aceea aveam de gand sa fac chiftele, deci tot pregatisem amestecul pentru ele. Sper sa va placa si sa le incercati!

Ingrediente

Portii:
Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 5 gr praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr faina
  • 1apa
    150 ml
  • 2praf de copt
    5 gr
  • 3ulei
    2 linguri
  • 4sare
    1 lingurita
  • 5faina
    300 gr
Pentru umplutura:
  • 350 gr carne de porc
  • dupa gust sare
  • dupa gust usturoi verde
  • varf de cutit busuioc uscat
  • varf de cutit cimbru uscat
  • varf de cutit oregano uscat
  • 1 buc oua
  • 1carne de porc
    350 gr
  • 2sare
    dupa gust
  • 3usturoi verde
    dupa gust
  • 4busuioc uscat
    varf de cutit
  • 5cimbru uscat
    varf de cutit
  • 6oregano uscat
    varf de cutit
  • 7oua
    1 buc
In plus (pentru uns):
  • 1 buc oua
  • 1oua
    1 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Mixer cu bol 4.3L, Model 95, Slate - KitchenAid
2765 leiÎn stoc
Masina de tocat carne, 800 W - Zokura
390 leiÎn stoc
Bol cu capac, sticla, 1L - Glasslock
62 leiÎn stoc
Bol cu capac, sticla, 2L - Glasslock
94 leiÎn stoc
Set 9 cuttere aluat rotunde, inox - de Buyer
290 leiÎn stoc
Tava cuptor, 37 x 26,5 cm - Kitchen Craft
62 leiÎn stoc
Manusa protectie silicon - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 09:01
Ce bine arata!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 11:14
Ce frumoase au iesit!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 11:23
Ce frumoase sunt!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.