Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chisalita de prune

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Chisalita de prune
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chisalita de prune

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

In limba slavona veche, chisalita inseamna „acru”, ceea ce arata preferinta pentru folosirea fructelor acrisoare in reteta. Daca aveti bunici la tara, sunt sanse mari sa fi mancat macar o data chisalita.. In functie de gust si preferinta, chisalita poate fi mai lichida sau mai groasa si se poate face din mai multe feluri de fructe acrisoare. Poate fi servita in boluri sau in cani, ca pe compot sau dulceata. Este foarte buna rece, de la frigider, are o aroma mai intesa si o consistenta mai densa. Reteta o am de la bunica mea, cu ea ma rasfata cand eram copil, se face foarte, foarte usor.....noua ne place foarte mult. Chisalita se serveste, pe la noi, cu carne rasol si piure de cartofi.

Chisalita de prune

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

In limba slavona veche, chisalita inseamna „acru”, ceea ce arata preferinta pentru folosirea fructelor acrisoare in reteta. Daca aveti bunici la tara, sunt sanse mari sa fi mancat macar o data chisalita.. In functie de gust si preferinta, chisalita poate fi mai lichida sau mai groasa si se poate face din mai multe feluri de fructe acrisoare. Poate fi servita in boluri sau in cani, ca pe compot sau dulceata. Este foarte buna rece, de la frigider, are o aroma mai intesa si o consistenta mai densa. Reteta o am de la bunica mea, cu ea ma rasfata cand eram copil, se face foarte, foarte usor.....noua ne place foarte mult. Chisalita se serveste, pe la noi, cu carne rasol si piure de cartofi.

Ingrediente

Portii:
  • 1.5 kg prune
  • 100 ml apa
  • 1prune
    1.5 kg
  • 2apa
    100 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Bol cu capac, sticla, 2L - Glasslock
94 leiÎn stoc
Masina de tocat carne M 10 - Westmark
365 leiÎn stoc
Dispozitiv scos samburi prune - Westmark
75 leiÎn stoc
Dispozitiv scos samburi - Westmark
265 leiÎn stoc
Masina de tocat carne, 800 W - Zokura
390 leiÎn stoc
Set 4 ustensile cu suport, bambus - Kesper
55 leiÎn stoc
Borcan sticla, 1,5L - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Borcan sticla, 450ml - Kitchen Craft
19 leiÎn stoc
Borcan sticla, 110ml - Kitchen Craft
10 leiÎn stoc
Set 100 etichete adezive - Kitchen Craft
24 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 10:08
Buna!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 09:28
Buna!
In Moldova chisalita se face ca un compot mai gros fara zahar iar parintt si bunicii il mancau cu mamaliga
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.