Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Aluat fraged cu untura si cidru

(*)(*)(*)(*)(*) (8)
 chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Aluat fraged cu untura si cidru
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Aluat fraged cu untura si cidru

(*)(*)(*)(*)(*) (8)
chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

3 ore

Preparare

2 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Acest tip de aluat se preteaza la cornulete fragede, rulouri cu crema si orice bunatati mai doriti sa preparati. Este un aluat mai greu din punct de vedere caloric, insa pregatit o data pe an, de Sarbatori, eu consider ca se merita. Veti obtine un platou cu dulciuri de Craciun (sau Revelion), care sa incante toti invitatii. Eu am pregatit aluatul cu o zi inainte si l-am lasat peste noapte la frigider. A doua zi (in Ajunul Craciunului) l-am impartit in 3 bucati (de marimi diferite) si am facut din el: saleuri, rulouri cu crema si cornulete cu rahat (am primit de la sora mea rahat grecesc cu migdale si rahat cu coacaze, au fost deosebite si nu asa dulci ca la noi).

Aluat fraged cu untura si cidru

(*)(*)(*)(*)(*) ( 8 )

Pregatire

3 ore

Preparare

2 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Acest tip de aluat se preteaza la cornulete fragede, rulouri cu crema si orice bunatati mai doriti sa preparati. Este un aluat mai greu din punct de vedere caloric, insa pregatit o data pe an, de Sarbatori, eu consider ca se merita. Veti obtine un platou cu dulciuri de Craciun (sau Revelion), care sa incante toti invitatii. Eu am pregatit aluatul cu o zi inainte si l-am lasat peste noapte la frigider. A doua zi (in Ajunul Craciunului) l-am impartit in 3 bucati (de marimi diferite) si am facut din el: saleuri, rulouri cu crema si cornulete cu rahat (am primit de la sora mea rahat grecesc cu migdale si rahat cu coacaze, au fost deosebite si nu asa dulci ca la noi).

Ingrediente

Portii:
Pentru aluat:
  • 330 gr faina
  • 540 gr faina
  • 445 gr untura de porc
  • 250 ml cidru
  • 2 lingurite sare
  • 3 buc oua
  • 10 gr praf de copt
  • 1faina
    330 gr
  • 2faina
    540 gr
  • 3untura de porc
    445 gr
  • 4cidru
    250 ml
  • 5sare
    2 lingurite
  • 6oua
    3 buc
  • 7praf de copt
    10 gr
Pentru cornulete ai nevoie de:
  • dupa gust zahar pudra
  • dupa gust rahat cu coacaze
  • dupa gust rahat cu migdale
  • 1zahar pudra
    dupa gust
  • 2rahat cu coacaze
    dupa gust
  • 3rahat cu migdale
    dupa gust
Pentru saleuri ai nevoie de:
  • 1 buc oua
  • dupa gust cascaval
  • 1oua
    1 buc
  • 2cascaval
    dupa gust
Pentru rulouri ai nevoie de:
  • 1 buc oua
  • 1oua
    1 buc
Pentru rulouri: cremele cu alune si coaja de mandarina:
  • 200 ml lapte
  • 2 buc galbenus de ou
  • praf de sare
  • 5 ml indulcitor
  • 1 lingurita apa de flori de portocal
  • 0.5 lingurita coaja de citrice
  • 40 gr faina
  • 40 gr unt
  • 2 lingurite alune de padure
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • 1lapte
    200 ml
  • 2galbenus de ou
    2 buc
  • 3sare
    praf de
  • 4indulcitor
    5 ml
  • 5apa de flori de portocal
    1 lingurita
  • 6coaja de citrice
    0.5 lingurita
  • 7faina
    40 gr
  • 8unt
    40 gr
  • 9alune de padure
    2 lingurite
  • 10ciocolata cu lapte
    30 gr
Pentru rulouri: glazura de ciocolata:
  • 80 ml lapte
  • 20 gr unt
  • 30 gr ciocolata neagra
  • 1lapte
    80 ml
  • 2unt
    20 gr
  • 3ciocolata neagra
    30 gr
Pentru rulouri, in plus:
  • dupa gust alune de padure
  • 1alune de padure
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Bol de patiserie, inox, 40cm/16L - de Buyer
275 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Pensula patiserie, lemn, 19,5cm - Westmark
15 leiÎn stoc
Untiera inox, 18,5 x 12,3 cm - Zokura
69 leiÎn stoc
Bol mixare, plastic, 23,8cm/2,5L - Westmark
32 leiÎn stoc
Sita pentru faina, 30 cm, inox - de Buyer
175 leiÎn stoc
Feliator aluat, inox, 16 cm - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Tava de copt, otel, 39 x 28 cm - Kitchen Craft
110 leiÎn stoc

Recenzii (8)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
8 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (8)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Florina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 21, 09:38
Super!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 21, 04:02
Dulciuri festive ca in copilarie!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Food by Ramo
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 21, 09:49
Tare bine arata
Bravo!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 21, 11:27
Un platou cu delicii!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Boema
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 21, 10:54
Tare frumoase!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 09:28
Un platou ca acesta va cuceri toti invitatii!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 09:55
Delicioase!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 12:44
Interesanta!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.