Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Friptura in sos de vin cu piure de telina

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Friptura in sos de vin cu piure de telina
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Friptura in sos de vin cu piure de telina

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Gustoasa, frageda si cu o aroma pe masura, friptura din pulpe de curcan in vin este numai buna de savurat la o masa in familie, in ocazii speciale sau pentru masa de sarbatori, o combinatie interesanta de arome, pentru un pranz sau o cina eleganta. Sunt mai multe variante de a face pireul de telina, unele contin orez, pe post de liant, altele cartof, unele se fac cu lapte si smantana, altele doar cu lapte si unt. Pulpele zemoase din interior vi se vor topi in gura.

Friptura in sos de vin cu piure de telina

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Party , Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Gustoasa, frageda si cu o aroma pe masura, friptura din pulpe de curcan in vin este numai buna de savurat la o masa in familie, in ocazii speciale sau pentru masa de sarbatori, o combinatie interesanta de arome, pentru un pranz sau o cina eleganta. Sunt mai multe variante de a face pireul de telina, unele contin orez, pe post de liant, altele cartof, unele se fac cu lapte si smantana, altele doar cu lapte si unt. Pulpele zemoase din interior vi se vor topi in gura.

Ingrediente

Portii:
Friptura
  • 1.2 kg pulpe de curcan
  • 5 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 buc rosii
  • 3 buc ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • varf de cutit cimbru
  • varf de cutit boia
  • 1pulpe de curcan
    1.2 kg
  • 2usturoi
    5 catei
  • 3vin alb
    200 ml
  • 4ulei de masline
    2 linguri
  • 5rosii
    2 buc
  • 6ceapa verde
    3 buc
  • 7patrunjel
    1 legatura
  • 8sare
    dupa gust
  • 9piper
    dupa gust
  • 10cimbru
    varf de cutit
  • 11boia
    varf de cutit
Piure
  • 1 kg telina
  • 5 buc cartofi
  • 3 catei usturoi
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • praf de nucsoara
  • dupa gust sare
  • 1telina
    1 kg
  • 2cartofi
    5 buc
  • 3usturoi
    3 catei
  • 4unt
    100 gr
  • 5smantana
    50 gr
  • 6nucsoara
    praf de
  • 7sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 21, 11:27
Mmmm bune trebuie sa fie!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 21, 11:32
Buna!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.