Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciorba de miel cu bors

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Ciorba de miel cu bors
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciorba de miel cu bors

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

4 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

O ciorba bogata si delicioasa cu carne de miel si legume, acrita cu bors si aromata cu leustean. Prepararea supei se face in 2 etape. In prima etapa gatim carnea si supa de carne. In cea de a 2-a etapa incepem construirea straturilor de texturi si arome pentru prepartul final. Ceapa, morcovii, pastarnacul si telina sunt gatite inabusit in putin ulei. Legumele isi elibereaza incet sucurile formand o emulsie aromata. Peste legumele inabusite sunt adaugate apoi bucatile de carne de miel, cartofii, ardeiul gras, leustean si se fierb impreuna in supa de carne. La final, se adauga borsul care pe langa aroma, echilibreaza gustul bogat al ciorbei. Si cum mielul face pereche buna cu verdeturile, la final invioram ciorba cu frunze de ceapa verde si patrunjel. Pentru un plus de gust se serveste cu smantana.

Ciorba de miel cu bors

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

4 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

O ciorba bogata si delicioasa cu carne de miel si legume, acrita cu bors si aromata cu leustean. Prepararea supei se face in 2 etape. In prima etapa gatim carnea si supa de carne. In cea de a 2-a etapa incepem construirea straturilor de texturi si arome pentru prepartul final. Ceapa, morcovii, pastarnacul si telina sunt gatite inabusit in putin ulei. Legumele isi elibereaza incet sucurile formand o emulsie aromata. Peste legumele inabusite sunt adaugate apoi bucatile de carne de miel, cartofii, ardeiul gras, leustean si se fierb impreuna in supa de carne. La final, se adauga borsul care pe langa aroma, echilibreaza gustul bogat al ciorbei. Si cum mielul face pereche buna cu verdeturile, la final invioram ciorba cu frunze de ceapa verde si patrunjel. Pentru un plus de gust se serveste cu smantana.

Ingrediente

Portii:
Ciorba
  • 650 gr carne de miel
  • 2.5 l apa
  • 550 gr morcovi
  • 250 gr radacina de pastarnac
  • 200 gr cartofi
  • 150 gr radacina de telina
  • 250 gr ceapa
  • 0.5 lingurita ulei
  • 1.5 lingurite frunze de leustean uscat
  • dupa gust piper macinat
  • 500 ml bors
  • 25 gr frunze de ceapa verde
  • 20 gr frunze de patrunjel
  • dupa gust sare
  • 180 gr ardei gras
  • 1carne de miel
    650 gr
  • 2apa
    2.5 l
  • 3morcovi
    550 gr
  • 4radacina de pastarnac
    250 gr
  • 5cartofi
    200 gr
  • 6radacina de telina
    150 gr
  • 7ceapa
    250 gr
  • 8ulei
    0.5 lingurita
  • 9frunze de leustean uscat
    1.5 lingurite
  • 10piper macinat
    dupa gust
  • 11bors
    500 ml
  • 12frunze de ceapa verde
    25 gr
  • 13frunze de patrunjel
    20 gr
  • 14sare
    dupa gust
  • 15ardei gras
    180 gr
Servire
  • dupa gust smantana
  • 1smantana
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.