Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Gulyas aromat din fasole cu afumatura si galuscute

(2)
chef profile img

Arta Gustului

8 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Gulyas aromat din fasole cu afumatura si galuscute
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Gulyas aromat din fasole cu afumatura si galuscute

(2)
chef profile img

Arta Gustului

8 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Categorii:  Supe & Ciorbe

Timp pregatire

1 zi

Timp preparare

2 ore

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Medie

Si originea acestui preparat unguresc se pierde in negura vremurilor, in acele vremuri cand pastorii aveau trei preparate de baza in alimentatia lor in afara de branzeturi: gulyas-ul clasic din carne si cartofi, paprikas-ul din pui si gulyas-ul din fasole uscata. De la zona la zona, de la familie la familie, acest preparat este diferit in mirodenii si ingrediente, insa cert este ca nu lipseste din meniul nici unei familii pe timp de iarna. Un gulyas bun de calitate se prepara cu ciolan afumat si se asociaza cu indispensabilele si delicioasele galusti unguresti. Reteta mea este cea pe care o prepara bunica mea, care la randu-i a invatat-o pe mama si in caietul de retete pe care l-am mostenit este notat alaturi de reteta "regi recept szerint’’, adica "dupa o reteta veche’’. Este aromata si cremoasa, un deliciu de zile mari si pentru zilele reci de iarna.

Gulyas aromat din fasole cu afumatura si galuscute

( 2 )
septembrie 2021
LuMaMiJoViDu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Supe & Ciorbe

Pregatire

1 zi

Preparare

2 ore

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Supe & Ciorbe
Arta Gustului
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Si originea acestui preparat unguresc se pierde in negura vremurilor, in acele vremuri cand pastorii aveau trei preparate de baza in alimentatia lor in afara de branzeturi: gulyas-ul clasic din carne si cartofi, paprikas-ul din pui si gulyas-ul din fasole uscata. De la zona la zona, de la familie la familie, acest preparat este diferit in mirodenii si ingrediente, insa cert este ca nu lipseste din meniul nici unei familii pe timp de iarna. Un gulyas bun de calitate se prepara cu ciolan afumat si se asociaza cu indispensabilele si delicioasele galusti unguresti. Reteta mea este cea pe care o prepara bunica mea, care la randu-i a invatat-o pe mama si in caietul de retete pe care l-am mostenit este notat alaturi de reteta "regi recept szerint’’, adica "dupa o reteta veche’’. Este aromata si cremoasa, un deliciu de zile mari si pentru zilele reci de iarna.
septembrie 2021
LuMaMiJoViDu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 300 gr fasole boabe
  • 4 felii slanina afumata
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 40 gr ardei gras verde
  • 40 gr ardei gras
  • 4 catei usturoi
  • 2 buc ceapa
  • 50 ml vin rosu sec
  • 300 gr ciolan afumat
  • 1 buc rosii
  • 1 buc cartofi
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 0.5 lingurita seminte de chimion
  • 2 lingurite paprika afumata dulce
  • 0.5 lingurita paprika afumata iute
  • 0.5 lingurita maghiran
  • 1 legatura patrunjel
  • dupa gust sare
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 buc oua
  • 150 gr faina
  • 1 lingura untura
  • 1fasole boabe
    300 gr
  • 2slanina afumata
    4 felii
  • 3morcovi
    2 buc
  • 4radacina de patrunjel
    1 buc
  • 5ardei gras verde
    40 gr
  • 6ardei gras
    40 gr
  • 7usturoi
    4 catei
  • 8ceapa
    2 buc
  • 9vin rosu sec
    50 ml
  • 10ciolan afumat
    300 gr
  • 11rosii
    1 buc
  • 12cartofi
    1 buc
  • 13chimion macinat
    1 lingurita
  • 14seminte de chimion
    0.5 lingurita
  • 15paprika afumata dulce
    2 lingurite
  • 16paprika afumata iute
    0.5 lingurita
  • 17maghiran
    0.5 lingurita
  • 18patrunjel
    1 legatura
  • 19sare
    dupa gust
  • 20ulei de floarea soarelui
    20 ml
  • 21oua
    3 buc
  • 22faina
    150 gr
  • 23untura
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

produse recomandate

Decojitor cu lama pivotanta - Kitchen Craft
19 leiÎn stoc
Platou servire bambus, 22 cm - Kesper
19 leiÎn stoc
Tocator bambus, 25 x 18,5 cm - Zwilling
89 leiÎn stoc
Tocator plastic, 24 x 15 cm - Kesper
9 leiÎn stoc
Razatoare aluat Spätzle - Westmark
60 leiÎn stoc
Razatoare 23 cm - Kitchen Craft
94 leiÎn stoc
Oala inox cu capac 20 cm/4.9 l  - Zokura
165 leiÎn stoc
Strecuratoare 12 cm - Westmark
50 leiÎn stoc
Polonic supa "Gentle", 31,5 - Westmark
20 leiÎn stoc
Farfurie adanca 22,5 cm, Clay - Emile Henry
49 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
2 recenzii
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)

Ai gătit rețeta?

Da-i o nota si scrie o recenzie!

Ai gatit reteta? Da-i o nota si scrie o recenzie!
Toate
Utile
Ultimele
Pozitive
Negative
Emilia fotografiaza
Emilia fotografiaza
 | gatesc.co Legend Chef  |  acum un an

Grozav preparat!

Sigur este un preparat fantastic!
0
0 comentarii
Sidy
Sidy
 | gatesc.co Chef  |  acum 2 ani

Gulyas

Cel mai gustos gulas este cel facut afara, in ceaun, si nu are termen de comparatie cu cel facut pe aragaz. Adevaratul gulas a ramas undeva in istoria imperiului Austro-Ungar, in vremea in care crescatorii de vite traversau pusta intre targuri si transformau vitele mai slabe ori betege intr-o tocana groasa, cu legume, chimion si galuste facute dintr-un amestec de faina, apa si sare.
0
0 comentarii