Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tarta cu capsune, crema de vanilie si apa de trandafiri

(*)(*)(*)(*)(*) (5)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tarta cu capsune, crema de vanilie si apa de trandafiri
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tarta cu capsune, crema de vanilie si apa de trandafiri

(*)(*)(*)(*)(*) (5)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

2 ore

Preparare

30 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Ridicata

Azi impartasesc cu voi reteta unei tarte delicioase- o simfonie de arome. Pentru blat am folosit faina speciala pentru patiserie (tarte, biscuiti, foietaje) tip 550, de care am fost foarte multumita, cand am vazut ce textura si gust are blatul, deja m-a inspirat pentru viitoare retete. Pentru crema am folosit vanilie si apa din flori de trandafiri, apoi am decorat cu ornamente din aluatul ramas, precum si cu capsune aromate, cateva linii de ciocolata si flori de frisca. Pentru mine, aceasta tarta nu a avut nevoie de zahar, nici macar de indulcitor, pentru ca a fost suficient de dulce de la frisca si fructe.

Tarta cu capsune, crema de vanilie si apa de trandafiri

(*)(*)(*)(*)(*) ( 5 )
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

2 ore

Preparare

30 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi , Party
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Azi impartasesc cu voi reteta unei tarte delicioase- o simfonie de arome. Pentru blat am folosit faina speciala pentru patiserie (tarte, biscuiti, foietaje) tip 550, de care am fost foarte multumita, cand am vazut ce textura si gust are blatul, deja m-a inspirat pentru viitoare retete. Pentru crema am folosit vanilie si apa din flori de trandafiri, apoi am decorat cu ornamente din aluatul ramas, precum si cu capsune aromate, cateva linii de ciocolata si flori de frisca. Pentru mine, aceasta tarta nu a avut nevoie de zahar, nici macar de indulcitor, pentru ca a fost suficient de dulce de la frisca si fructe.

Ingrediente

Portii:
Pentru blatul de tarta:
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • praf de sare
  • 1 buc oua
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1unt
    100 gr
  • 2faina
    200 gr
  • 3sare
    praf de
  • 4oua
    1 buc
  • 5apa
    3 linguri
  • 6suc de lamaie
    2 linguri
Pentru crema:
  • 2 buc galbenus de ou
  • 200 ml lapte
  • praf de sare
  • 26 gr faina
  • 5 gr pudra de vanilie Bourbon
  • 1.5 lingurite apa de flori de trandafir
  • 40 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 1galbenus de ou
    2 buc
  • 2lapte
    200 ml
  • 3sare
    praf de
  • 4faina
    26 gr
  • 5pudra de vanilie Bourbon
    5 gr
  • 6apa de flori de trandafir
    1.5 lingurite
  • 7unt
    40 gr
  • 8frisca lichida
    100 ml
In plus:
  • 1 lingura unt
  • 30 gr faina
  • 1unt
    1 lingura
  • 2faina
    30 gr
Pentru decor:
  • dupa gust capsuni
  • 100 ml frisca lichida
  • 20 gr cuvertura de ciocolata neagra
  • dupa gust suc de sfecla rosie
  • 1 lingurita apa
  • dupa gust perle de zahar
  • 1capsuni
    dupa gust
  • 2frisca lichida
    100 ml
  • 3cuvertura de ciocolata neagra
    20 gr
  • 4suc de sfecla rosie
    dupa gust
  • 5apa
    1 lingurita
  • 6perle de zahar
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Spatula silicon, 28,5 cm - Westmark
44 leiÎn stoc
Tel inox, 23 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Sita pentru faina, 21 cm, inox - de Buyer
120 leiÎn stoc
Bol cu capac, sticla, 1L - Glasslock
62 leiÎn stoc
Facalet 44 cm, lemn de fag - Kesper
34 leiÎn stoc
Tel inox, 22 cm - de Buyer
75 leiÎn stoc
Tel, plastic, 31cm, "Gallant" - Westmark
45 leiÎn stoc

Recenzii (5)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
5 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (5)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 20, 09:27
De sezon!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 20, 09:27
Excelenta!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 20, 09:27
O tarta parfumata si gustoasa!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 20, 09:27
Super buna si aromata!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 20, 11:24
Delicioasa!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.