Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

27870 rezultate
( )( )( )( )( )0 (0)
O ciorba traditionala, taraneasca, aromata, cu varza dulce de primavara, carne afumata si slanina, acrita cu bors sau pasta de corcoduse, perfecta cu ardei iute si mamaliga fierbinte.
gatesc.ro
Mumu20
Master Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
( )( )( )( )( )0 (0)
O prajitura racoroasa, usoara, cu blat subtire, crema fina pe baza de frisca si fructe proaspete. Nu e chiar Diplomat, nici Panna Cotta, dar e un desert delicios si aspectuos, perfect pentru zilele calde sau mesele festive
gatesc.ro
Mumu20
Master Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
( )( )( )( )( )0 (0)
O prajitura veche si delicioasa, cu blat pufos si umplutura fina de branza de vaci si stafide. Se face usor si este perfecta pentru o cafea, un ceai sau un desert de duminica.
gatesc.ro
Mumu20
Master Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
( )( )( )( )( )0 (0)
O ciorba usoara, de primavara, cu gust acrisor si racoritor, perfecta langa o mamaliguta aburinda. Reteta simpla, traditionala, ce aduce aminte de mancarea bunicii.
gatesc.ro
Mumu20
Master Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
( )( )( )( )( )0 (0)
Chifle moi si aromate, ideale langa o cana de lapte cald, unse cu unt sau gem. Reteta simpla, cu aluat usor de framantat si rezultat garantat de pufos.
gatesc.ro
Mumu20
Master Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
( )( )( )( )( )0 (0)
Fanuropita sau Phanuropita este o prajitura pregatita pentru iertarea mamei Sfantului Fanurie, care a murit pagana, si pe care Sfantul nu a reusit sa o converteasca la crestinism. Se face in orice zi in afara de duminica, din 7 ingrediente (cele 7 Taine ale Bisericii) sau 9 ingrediente (cele 9 cete ingeresti). Se pregateste in ajunul zilei Sfantului Fanurie (in greaca Phanourios, Sfantul Patron al insulei Rhodos), adica pe 26 august, ca de ziua sfantului, pe 27 august, credinciosul sa mearga la biserica sa o imparta celor saraci, pentru iertarea mamei Sfantului. Unii credinciosi o pregatesc ca ofranda Sfantului Fanurie, pentru gasirea obiectelor pierdute, fiind considerat Sfantul obiectelor pierdute si regasite. Se poate face de dulce sau de post, eu am pregatit-o acum de dulce, din 9 ingrediente.
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
( )( )( )( )( )0 (0)
Saleuri cu aluat de casa, cu untura, unt, sana, smantana si cascaval.
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
VIDEO
( )( )( )( )( )0 (0)
Am pregatit un tort cu blat de cacao si nuci, iar la creme am folosit ciocolata si zmeura.
gatesc.ro
Cooking
Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
VIDEO
( )( )( )( )( )0 (0)
Creveti aromati, bine condimentati. Ies foarte bine pregatiti la gratar. Puteti folosi creveti de marimi diferite, cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai gustosi. Serviti cu sosul preferat, dar merg bine si intr-o salata asiatica.
gatesc.ro
HelloFresh
Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
( )( )( )( )( )0 (0)
Pilaf cu pulpe de pui la cuptor - orez pufos gatit in supa de pui, rumenit la cuptor impreuna cu pulpele fragede si unt, aromat cu patrunjel sau marar proaspat. O mancare simpla, gustoasa si satioasa, perfecta pentru mesele de familie.
gatesc.ro
Mumu20
Master Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
VIDEO
( )( )( )( )( )0 (0)
Pasta e fagioli este o supa traditionala italiana, consistenta si simpla, preparata din paste si fasole. Originara din bucataria taraneasca, reteta variaza de la o regiune la alta, dar in general contine ingrediente de baza precum fasole (de obicei cannellini sau borlotti), paste mici (ca ditalini), ceapa, usturoi, rosii si ierburi aromatice. Uneori se adauga si pancetta sau parmezan pentru un plus de savoare. Este un preparat reconfortant, ideal pentru zilele racoroase.
gatesc.ro
HelloFresh
Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
VIDEO
( )( )( )( )( )0 (0)
Aceste cornulete sunt fragede, de la untura folosita, iar la umplutura am folosit rahat aromat.
gatesc.ro
Cooking
Chef
gatesc.ro
gatesc.ro
12 din 27870 retete