Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Regulament de utilizare gatesc.ro

1. Reguli generale

Prezentul regulament oferă informaţii privind utilizarea site-ului de rețete gatesc.ro, modalitatea de accesare a funcţiunilor site-ului, modul de funcţionare a sistemului de beneficii ce pot fi obţinute de către utilizatori.

Acest regulament este aplicabil în strânsă legatură cu Termenii şi condiţiile gatesc.ro şi Politica de confidenţialitate prezentate pe acest site.

Site-ul găzduit de domeniul www.gatesc.ro, este oferit pe suport electronic şi administrat de către Kitchen Shop SRL.

Termenii şi condiţiile generale pot fi modificate oricând de către Administrator sub condiţia respectării prevederilor legale.

Gatesc.ro este un site culinar. Scopul permis pentru utilizarea acestui site este cel de adăugare de informaţii de natură culinară (postare de reţete culinare, comentarii la reţete, recenzii etc) de către orice Utilizator care-şi crează un cont pe www.gatesc.ro sau pe www.kitchenshop.ro. Orice utilizare în alte scopuri decât cel precizat nu este permisă.

Utilizatorii gatesc.ro şi kitchenshop.ro trebuie sa fie persoane fizice cu vârsta peste 18 ani.

Utilizatorul îşi crează un cont de utilizator cu ajutorul căruia va putea obţine acces la toate funcţionalităţile site-ului (postare de reţete, comentarii, modificari, recenzii etc.).

Prin crearea unui cont pe gatesc.ro, Utilizatorul devine automat şi membru al Clubului pasionaţilor de gătit KitchenShop, beneficiind de toate facilităţile acordate membrilor clubului şi obţinând şi posibilitatea de acces, cu aceleaşi date de logare şi pe kitchenshop.ro.

Un Utilizator deja existent pe kitchenshop.ro poate accesa gatesc.ro cu aceleaşi date de logare. Toate beneficiile acumulate de Utilizator pe kitchenshop.ro vor fi evidenţiate şi de gatesc.ro.

Pentru un Utilizator, beneficiile obţinute şi evidenţiate în contul gatesc.ro sunt cumulate cu beneficiile obţinute şi evidenţiate pe kitchenshop.ro, cu condiţia utilizării aceloraşi date de accesare.

Vizitatorul gatesc.ro care nu are un cont de Utilizator şi nu este logat, are doar drept de vizualizare pe site.

Doar utlizatorii autentificaţi în sistem (logaţi) pot beneficia de funcţiile speciale ale site-ului, precum (dar fara a se limita la):

 • Postare reţete culinare
 • Primirea de puncte pentru postarea de rețete
 • Primirea de puncte pentru gătitul de rețete
 • Crearea de liste de cumpărături
 • Crearea de meniuri, în Calendar
 • Posibilitatea de a posta comentarii, recenzii sau a nota reţetele altor utilizatori
 • Posibilitatea de urmărire a postărilor utilizatorilor preferaţi
 • Posibilitatea de a trimite mesaje celorlalți utilizatori
 • Posibilitatea de creare de Lista comună de Cumpărături și Calendar comun de Meniuri, cu un alt utilizator

2. Postarea de reţete

Gatesc.ro dorește să devină un site de referință pentru bucătarii amatori și prefesionişti, iar aceștia să găsească în site doar rețete testate și delicioase.

De aceea, rețetele postate de către Utilizatori vor fi analizate și premiate (bonificate) de către un Juriu, format din bucătari cu experiență, desemnați de către Administrator, care au rolul de a valida, modifica sau chiar respinge rețetele primite de la Utilizatori.

Juriul va nota fiecare rețetă și îi va acorda un grad de calitate, de la I (maxim) la III (redus), în funcție de criteriile de mai jos.

Fiecare grad va determina numărul de puncte primite de rețetă:

 • 500 puncte (5 lei); pentru o rețetă evaluată cu grad III
 • 1000 puncte (10 lei); pentru o rețetă evaluată cu grad II
 • 1500 puncte (15 lei); pentru o rețetă evaluată cu grad I

Juriul va evalua și va publica doar acele rețete care îndeplinesc propriile criterii de calitate, după cum urmează:

- Vor fi apreciate rețetele clasice, tradiționale, executate corect, cu descrieri complete și clare, cu ingrediente atent măsurate și cu poze ce reflectă pașii de gătire. Adăugarea de video cu procesul de gătire va fi extrem de apreciată!

- Rețetele simple, banale vor fi evaluate probabil cu un grad redus (III). Totuși, Juriul poate acorda un grad mai ridicat dacă rețeta este celebră sau gustoasă.

- Nu se vor accepta rețetele foarte simple, gen: ouă fierte, clătite, smoothie, ceaiuri, cu crenvurști, sandvișuri, murături, creme simple tartinabile sau rețete obținute preponderent din semipreparate. De asemenea, nu se acceptă rețete uzuale, comune, dar ușor “reinterpretate”, cum ar fi "omletă cu brânză și turmeric". Adăugarea sau înlocuirea unui ingredient dintr-o rețetă clasică, nu reprezintă o rețetă nouă și deci va fi refuzată sau evaluată cu un grad inferior.

- Nu se acceptă rețete care conțin o combinație de ingrediente, care din punctul de vedere al Juriului, nu fac sens culinar și deci nu pot fi gustoase.

- Nu se acceptă reţete decorative, în care accentul este pus pe modul de prezentare.

Indiferent dacă se încadrează sau nu în criteriile de mai sus, Administratorul are dreptul să respingă orice rețetă, fără ca decizia de respingere să poată fi contestată. Motivul respingerii va fi însă argumentat si comunicat Utilizatorului.

Administratorul are dreptul să modifice, să şteargă sau să intervină în orice mod consideră de cuviinţă asupra postărilor utilizatorilor. Conţinutul inadecvat al unei postări (neconform prezentului Regulament sau care nu respectă Termenii şi condiţiile), gatesc.ro va conduce la neaprobarea publicării.

Postările conţinând text inadecvat publicării (limbaj trivial, multiple erori gramaticale, prescurtări multiple, instrucţiuni neclare sau incomplete etc.) pot fi eliminate iar beneficiile ce ar rezulta în urma postării, anulate.

Nu vor fi publicate mesajele cu caracter publicitar, altele decât cele facând trimitere la produsele comercializate de KitchenShop. Nu se publică mesaje cu caracter defăimător la adresa KitchenShop sau partenerilor săi.

Reţeta va conţine cel puţin urmatoarele elemente:

 • titlu (reprezentativ pentru reţeta prezentată)
 • ingrediente şi cantităţi necesare
 • timp de preparare
 • descriere introductivă a reţetei
 • descriere detaliată a procesului de preparare, cu pași
 • număr de porţii rezultate
 • momentul servirii
 • cel puțin o imagine cu preparatul final
 • cel puțin o imagine din timpul preparării rețetei
 • Rețeta trebuie să conțină minim 2 imagini!

Standardele de calitate ale imaginilor postate trebuie să fie:

 • O rezoluție de minim 1200 x 1200 pixeli, (fără a fi necesar un format pătrat)
 • Format jpg sau png
 • Ilustrare corespunzătoare a reţetei prezentate

Standardele de calitate ale filmelor postate trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 • O rezoluţie minimăde 1280 x 720 px (HD)
 • Format mp4
 • Durată de maxim 3 minute
 • Imaginea să fie însotiţa de sunet
 • Muzica de fundal să nu aibă copyright

3. Dreptul de autor

Utilizatorul care postează reţeta şi pozele aferente acesteia îşi asumă deplina responsabilitate pentru eventualele drepturi de autor încălcate prin postarea respectivă sau pozele ataşate acesteia. Orice reclamaţie îndreptaţită cu privire la conţinutul unei postări va conduce la eliminarea imediată a rețetei şi anularea oricăror beneficii ce au rezultat în urma postării.

Utilizatorul are deplină responsabilitate pentru Postările sale, fiind direct responsabil în cazul violării drepturilor de copyright sau oricăror alte drepturi.

Pentru clarificare: Nu există drept de autor asupra unei reţete. Dreptul de autor asupra unei reţete poate fi invocat doar dacă reţeta este copiată textual, cuvânt cu cuvânt, sau se preiau texte sau expresii. Pozele şi video-rile sunt însă protejate de legea copyright-ului!

Utilizatorii pot găti reţete preluate din orice sursă. Condiţia esenţială pentru publicare pe Gatesc.ro este însă ca reţeta să fie gătită de către Utilizator, iar pozele şi/sau video să fie originale, create de utilizator. Textul reţetei, de asemenea, trebuie să reflecte propriul mod de gătire şi experienţa proprie a utilizatorului. Cantităţile de ingrediente folosite, de asemenea, trebuie să fie cele folosite de către utilizator.

Autorul fotografiilor sau filmelor utilizate trebuie să fie Utilizatorul, acesta asumându-şi orice răspundere în privinţa încălcării drepturilor de autor ori oricăror alte drepturi ale terţilor.

Postările conţinând reţete şi/sau imagini copiate vor conduce la închiderea contului de utilizator şi anularea oricăror beneficii rezultate din existenţa şi utilizarea acestuia.

4. Sistemul de bonificaţie gatesc.ro

Utilizatorii site-ului gatesc.ro vor fi premiaţi, în funcţie de mai multe criterii (vezi mai jos), cu Puncte utilizabile în oricare dintre magazinele KitchenShop, inclusiv în magazinul online.

Punctele se cumulează într-un cont virtual, creat în baza datelor oferite de către Utilizator. Utilizatorul poate solicita un card de membru din oricare dintre magazinele KitchenShop din România, precizând dacă are deja un cont virtual. Astfel beneficiile existente virtual vor fi reflectate şi pe cardul fizic.

Un punct de fidelitate valorează 0.01 lei. Sau 1 leu = 100 puncte.

Gradul unei rețete se va stabili exclusiv de către Juriul format din bucătari, desemnat de către Administrator! Gradul acordat de Juriu pentru o anumită rețetă nu poate fi contestat. Juriul poate accepta reţeta dar poate respinge anumite imagini sau video-ul, dacă nu corespunde criteriilor descrise mai sus.

Fiecare reţetă aprobată şi publicată pe gatesc.ro va primi, în funcție de grad:

 • 500 puncte (5 lei); pentru o rețetă evaluată de grad III
 • 1000 puncte (10 lei); pentru o rețetă evaluată de grad II
 • 1500 puncte (15 lei); pentru o rețetă evaluată de grad I

Fiecare video original, prezentând reţeta postată va primi suplimentar dublul punctelor obținute, astfel:

 • 500 puncte (5 lei); pentru o rețetă de grad III
 • 1000 puncte (10 lei); pentru o rețetă de grad II
 • 1500 puncte (15 lei); pentru o rețetă de grad I

Pe măsură ce Utilizatorul (Bucătarul) îndeplinește criteriile de avansare (vezi mai jos), va beneficia succesiv de următoarele bonificații suplimentare:

 • Avansarea la nivelul de Bucătar Pasionat - 2000 puncte (20 de lei)
 • Avansarea la nivelul de Mini Chef - 5000 puncte (50 de lei)
 • Avansarea la nivelul de Chef - 10000 puncte (100 de lei)
 • Avansarea la nivelul de Master Chef - 20000 puncte (200 de lei)
 • Avansarea la nivelul de Legend Chef - 30000 puncte (300 de lei)

Fiecare „share” în reţelele de socializare (buton prezent în pagina reţetei postate) primeşte 200 puncte (2 lei) - bonificaţia se primește doar o dată, la primul share făcut de către utilizatorul care a urcat rețeta.

De exemplu, dacă un Utilizator a publicat 100 de rețete, evaluate cu grad II (fără video) și a avansat la gradul de Legend Chef, va acumula, din rețete și din fiecare nivel, un număr de 167.000 puncte (1670 de lei). Dacă toate rețetele sale ar avea și video, în total, Utilizatorul ar acumula 267.000 puncte (2670 lei). Dacă Utilizatorul ar da share la toate rețetele sale, ar câstiga în total 2870 lei (în puncte).Dacă rețetele Utilizatorului ar fi toate evaluate de Juriu cu grad I și toate conțin video, Utilizatorul ar acumula 367.000 puncte (adică 3670 de lei). Cu share, ar acumula echivalentul a 3870 de lei.

Punctele pot fi cheltuite în site-ul kitchenshop.ro sau în magazinele KitchenShop în decursul a 12 luni de la data dobândirii lor. Punctele nu pot fi convertite în bani!

Nivelele de promovare pentru Bucătarii gatesc.ro şi regulile de promovare

O dată cu publicarea primei reţete, Utilizatorul obţine pe site-ul gatesc.ro titlul de Bucătar Amator. Pe măsură ce numărul de reţete publicate crește, iar rețetele sunt apreciate și gătite de către ceilalți utilizatori ai site-ului, Utilizatorul va fi promovat şi va putea acumula noi beneficii.

Nivelele de promovare pe gatesc.ro sunt următoarele:

1. Bucătar amator

Eşti Bucătar amator dacă îndeplineşti cumulativ condiţiile:

 • Ai creat cont pe www.gatesc.ro (sau www.kitchenshop.ro)
 • Ai publicat cel puţin o reţetă pe gătesc.ro cu respectarea regulilor de postare.
2. Bucătar pasionat

Ai devenit Bucătar pasionat dacă ai îndeplinit cumulativ condiţiile:

 • Au fost aprobate şi publicate minim 10 dintre reţetele tale
 • Pentru minim 3 dintre reţetele tale, luând în considerare 3 note primite de la utilizatori, nota ta medie (steluțe) este minim 3.4 stele
 • Una dintre rețetele tale a fost gătită de către un bucătar
 • Ai achiziţionat produse din magazinele Kitchen Shop de minim 150 lei (plata poate fi făcută şi cu puncte) în ultimele 12 luni
3. Mini Chef

Ai devenit Mini Chef dacă ai îndeplinit cumulativ condiţiile:

 • Au fost aprobate şi publicate minim 20 dintre reţetele tale
 • Pentru minim 5 dintre reţetele tale, luând în considerare 7 note ale celorlați utilizatori, nota ta medie este minim 3.5 stele
 • Una sau mai multe dintre rețetele tale, au fost gătite de minim 2 ori
 • Ai achiziţionat produse din magazinele Kitchen Shop de minim 400 lei (plata poate fi făcută şi cu puncte) în ultimele 12 luni
4. Chef

Ai devenit Chef dacă ai îndeplinit cumulativ condiţiile:

 • Au fost aprobate şi publicate minim 40 dintre reţetele tale
 • Pentru minim 8 dintre reţetele tale, luând în considerare 14 note ale celorlați utilizatori, nota ta medie este minim 3.8 stele
 • Una sau mai multe dintre rețetele tale, au fost gătite de minim 4 ori
 • Ai achiziţionat produse din magazinele Kitchen Shop de minim 900 lei (plata poate fi făcută şi cu puncte) în ultimele 12 luni.
5. Master Chef

Ai devenit Master Chef dacă ai îndeplinit cumulativ condiţiile:

 • Au fost aprobate şi publicate minim 70 dintre reţetele tale
 • Pentru minim 15 dintre reţetele tale, luând în considerare 20 note ale celorlați utilizatori, nota ta medie este minim 4 stele
 • Una sau mai multe dintre rețetele tale, au fost gătite de minim 7 ori
 • Ai achiziţionat produse din magazinele Kitchen Shop de minim 1600 lei (plata poate fi făcută şi cu puncte) în ultimele 12 luni
6. Legend Chef

Ai devenit Legend Chef dacă ai indeplinit cumulativ condiţiile:

 • Au fost aprobate şi publicate minim 100 dintre reţetele tale
 • Pentru minim 20 dintre reţetele tale, luând în considerare 25 note ale celorlați utilizatori, nota ta medie este minim 4 stele
 • Una sau mai multe dintre rețetele tale, au fost gătite de minim 10 ori
 • Ai achiziţionat produse din magazinele Kitchen Shop de minim 2800 lei (plata poate fi făcută şi cu puncte) în ultimele 12 luni

Atenție! Bucătarii nu pot accesa funcționalitatea "Am gătit-o" pentru propriile rețete. De asemenea, nu pot acorda note/recenzii propriilor rețete.

Utilizatorii Gatesc.ro nu pot acorda mai mult de 10 recenzii standard pe lună (fără ca rețeta să fie gătită)!

Utilizatorii Gatesc.ro nu pot acorda mai mult de 20 de recenzii pe lună, la rețete gătite!

Funcționalitatea "Am gătit reţeta"

Orice Utilizator logat, dacă gătește rețete de gradul I și II, din site-ul Gătesc.ro, va publica o poză cu preparatul respectiv și va face o recenzie la rețetă, primește 300 de puncte (3 lei).

Pentru rețete evaluate cu gradul III (în general, considerate rețete simple sau de o calitate mai slabă) nu se acordă bonificație pentru gătirea rețetei.

Gradul rețetei este vizibil la acesarea butonului "Am gătit-o".

Numărul de reţete gătite, este limitat la 20 lunar.

Recenzii

Reţetele postate de către Utilizatori vor fi apreciate de către ceilalți utilizatori prin acordarea de note de la 1 la 5. Utilizatorii nu au dreptul notării propriilor reţete.

Orice utilizator logat va putea să acorde note (steluțe) și să scrie recenzii pentru orice rețetă.

Numărul de recenzii este limitat la 10 lunar.

Sistemul de bonificaţie al site-ului Gatesc.ro poate fi oricând schimbat sau anulat de către Administrator. Modalitatea de bonificare a Utilizatorilor poate fi modificată oricând de către administrator, fără un anunţ prealabil. Noile condiţii devin valabile din momentul în care au fost făcute publice pe gatesc.ro , dar nu pot avea caracter retroactiv.