Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Escalop cu ciuperci si smantana, cu garnitura de risotto

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Escalop cu ciuperci si smantana, cu garnitura de risotto
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Escalop cu ciuperci si smantana, cu garnitura de risotto

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Numele de „escalop” vine de la „scaloppine”, adica felii subtiri de carne, ce pot fi din carne de vitel, porc sau pui, un termen frantuzesc care se refera la carnea dezosata si fragezita, batuta cu un ciocan de carne, gatita impreuna cu un sos delicios. Un fel de mancare delicios, dar si aratos. Ce poate fi mai potrivit pentru masa pe care o pregatesti familiei tale si aprecierile celor care vor gusta preparatul. Feliile de carne gatite in acest mod devin foarte fragede si suculente, asa ca am ales sa fac un escalop de porc din ceafa. Este o reteta usor de preparat, rapida si mai ales gustoasa. Acest escalop de porc cu ciuperci se poate gati foarte bine la slow cooker timp de 4 ore.

Escalop cu ciuperci si smantana, cu garnitura de risotto

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Numele de „escalop” vine de la „scaloppine”, adica felii subtiri de carne, ce pot fi din carne de vitel, porc sau pui, un termen frantuzesc care se refera la carnea dezosata si fragezita, batuta cu un ciocan de carne, gatita impreuna cu un sos delicios. Un fel de mancare delicios, dar si aratos. Ce poate fi mai potrivit pentru masa pe care o pregatesti familiei tale si aprecierile celor care vor gusta preparatul. Feliile de carne gatite in acest mod devin foarte fragede si suculente, asa ca am ales sa fac un escalop de porc din ceafa. Este o reteta usor de preparat, rapida si mai ales gustoasa. Acest escalop de porc cu ciuperci se poate gati foarte bine la slow cooker timp de 4 ore.

Ingrediente

Portii:
Escalop
  • 4 felii ceafa de porc
  • 380 gr ciuperci
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • 50 gr unt
  • 1ceafa de porc
    4 felii
  • 2ciuperci
    380 gr
  • 3vin alb
    100 ml
  • 4smantana pentru gatit
    200 ml
  • 5usturoi
    3 catei
  • 6mustar
    1 lingurita
  • 7unt
    50 gr
Risotto
  • 1 l supa de carne
  • 1 cana orez Arborio
  • 100 gr parmezan
  • 50 gr unt
  • 150 ml vin alb
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 40 ml ulei
  • 1 lingura verdeturi
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1supa de carne
    1 l
  • 2orez Arborio
    1 cana
  • 3parmezan
    100 gr
  • 4unt
    50 gr
  • 5vin alb
    150 ml
  • 6ceapa
    1 buc
  • 7ceapa verde
    2 buc
  • 8usturoi
    3 catei
  • 9ulei
    40 ml
  • 10verdeturi
    1 lingura
  • 11sare
    dupa gust
  • 12piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 05:46
O farfurie bogata si gustoasa!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.