Postata de: Legend Chef food therapy
Dificultate
Medie
Portii
4
Gata in
1 ora 40 minute
Pregatire
30 minute
Preparare
1 ora 10 minute
4 buc pui coquelet
50 ml ulei de floarea soarelui
4 catei usturoi
2 lingurite scortisoara macinata
1.5 lingurite boia dulce
2.5 lingurite condiment Sumac
2 lingurite ienibahar
3 lingurite sare
100 gr unt
250 gr carne tocata de vita
90 gr bulgur mediu
220 ml supa de pui
40 gr samburi de pin
40 gr fulgi de migdale
4 buc morcov
1 lingurita pasta harissa
5 crengute de rozmarin proaspat
5 crengute de cimbru proaspat
dupa gust piper
250 ml apa
Spune-ți părerea despre această rețetă
De ce sa marinăm carnea ?
Pentru a-i da o aroma deosebită cărnii ,este important să o marinezi.Acest procedeu face carnea incredibil de suculentă si delicioasă, mult mai fragedă. De ce sa marinăm carnea ? Pentru ca: 1. Fragezeste: datorită ingredientelor ca sarea, otetul, berea 2. Oferă aromă datorită condimentelor (coriandrul, ghimbirul, boiaua dulce, piperul negru, mustar, chimen, rozmarin), legumelor (ceapa, usturoi, telina, ardei gras, ardei iute, morcov), ierburilor (foile de dafin, frunze de patrunjel, oregano) si uleiului. Datorită marinării ,fripturile castigă un plus de gust, aromă si culoare, devin mai suculente și se gătesc mai rapid. Ideală pentru toate tipurile de carne, marinada este detaliul care face diferența intre o mancare bună si una fantastică, oferind un gust unic oricarui preparat. Mai mult, marinadele au capacitatea de a conserva, așa că un aliment supus acestui proces rezistă mult mai bine...
Un preparat exceptional!