Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sarmale lenese

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Sarmale lenese
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sarmale lenese

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora 15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

O reteta ruseasca pe care o poti folosi cand esti in criza de timp si ai pofta de sarmalele romanesti. „Sarmale fac si turcii, si grecii, si polonezii. Dar numai noi le facem asa, cu afumatura de porc, cu foi de varza, cu marar si smantana, mocnind pe foc zile intregi. Si nici materia prima nu e aceeasi ca la altii“, scria Radu Anton Roman in volumul sau, „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti“. Exista o mare varietate de sarmale, cu diverse tipuri de umplutura si diverse forme. Sarmaua reprezinta poate cel mai clar exemplu despre cum istoria, comertul, cultura si gastronomia sunt legate unele de altele. Este interesant de vazut cum o civilizatie, cea otomana, a putut propune si raspandi un preparat tuturor tarilor cu care a intrat in contact, indiferent ca a fost vorba despre razboi, comert sau schimb cultural. Aceste sarmale pastreaza gustul autentic, traditional, insa se prepara de 3 ori mai rapid si mai usor.

Sarmale lenese

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora 15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

O reteta ruseasca pe care o poti folosi cand esti in criza de timp si ai pofta de sarmalele romanesti. „Sarmale fac si turcii, si grecii, si polonezii. Dar numai noi le facem asa, cu afumatura de porc, cu foi de varza, cu marar si smantana, mocnind pe foc zile intregi. Si nici materia prima nu e aceeasi ca la altii“, scria Radu Anton Roman in volumul sau, „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti“. Exista o mare varietate de sarmale, cu diverse tipuri de umplutura si diverse forme. Sarmaua reprezinta poate cel mai clar exemplu despre cum istoria, comertul, cultura si gastronomia sunt legate unele de altele. Este interesant de vazut cum o civilizatie, cea otomana, a putut propune si raspandi un preparat tuturor tarilor cu care a intrat in contact, indiferent ca a fost vorba despre razboi, comert sau schimb cultural. Aceste sarmale pastreaza gustul autentic, traditional, insa se prepara de 3 ori mai rapid si mai usor.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr carne tocata
  • 250 gr varza
  • 100 gr orez
  • 1 buc morcovi
  • 1 buc ceapa
  • 300 gr bulion
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 buc oua
  • 2 linguri ulei
  • 5 crengute de patrunjel
  • 1 lingurita zahar
  • 1 dupa gust piper negru macinat
  • dupa gust sare
  • 0.5 lingurita cimbru uscat
  • 0.5 lingurita marar uscat
  • 1carne tocata
    500 gr
  • 2varza
    250 gr
  • 3orez
    100 gr
  • 4morcovi
    1 buc
  • 5ceapa
    1 buc
  • 6bulion
    300 gr
  • 7smantana
    150 gr
  • 8pasta de gogosari
    2 linguri
  • 9oua
    1 buc
  • 10ulei
    2 linguri
  • 11patrunjel
    5 crengute de
  • 12zahar
    1 lingurita
  • 13piper negru macinat
    1 dupa gust
  • 14sare
    dupa gust
  • 15cimbru uscat
    0.5 lingurita
  • 16marar uscat
    0.5 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dan Maria
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 20, 09:33
Sarmale lenese
mulțumesc pentru idee
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Jana Munteanu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 20, 10:03
Trebuie sa fie foarte bune
Se pot face și cu varză acră?
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.