Vara aceasta trebuia sa vizitez Creta dar din cauza situatiei actuale nu vom mai calatori, insa voi aduce Creta la mine in bucatarie prin acest desert grecesc plin de portocale. N-am mai mancat ceva atat de aromat pana acum, este asemanator cu o budinca cremoasa datorita iaurtului grecesc. Se prepara extrem de usor, nu aveti nevoie de ingrediente sofisticate, iar gustul este de vis.
Clasic, porridge-ul (care mai poarta denumirea si de oatmeal, oat=ovaz) reprezinta fulgi de ovaz amestecati pe foc cu lapte, timp de cateva minute. Pe ”romaneste” i se spune ”terci de ovaz”. Eu il prepar cu apa si fara adaos de zahar, avand in vedere ca il mananc pentru a inlocui o masa si intentionez sa nu am niciun surplus de calorii.
Prajitura de post cu mere e un desert delicios, rapid de preparat, potrivit pentru zilele de post si nu numai. Are un aluat fraged care se topeste in gura iar alaturi de merele aromate iese o combinatie incantatoare pentru papilele gustative. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente la indemana oricui pentru a o pregati si de foarte putin timp.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!