Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Penne rigate cu sos de ciuperci si vin rosu

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Penne rigate cu sos de ciuperci si vin rosu
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Penne rigate cu sos de ciuperci si vin rosu

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

25 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Primul pas cu care incepem construirea straturilor de arome la acest preparat este rumenirea baconului. Pentru un plus de aroma, pe langa ciuperci, adaugam ceapa si usturoi, pe care le calim in grasimea lasata de bacon. Urmatorul strat de arome este dat de vinul rosu, care desprinde bucatele de bacon, ceapa si ciuperci, caramelizate si lipite pe fundul tigaii. Obtinem astfel un sos consistent si bogat in arome care imbraca pastele.

Penne rigate cu sos de ciuperci si vin rosu

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

25 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Primul pas cu care incepem construirea straturilor de arome la acest preparat este rumenirea baconului. Pentru un plus de aroma, pe langa ciuperci, adaugam ceapa si usturoi, pe care le calim in grasimea lasata de bacon. Urmatorul strat de arome este dat de vinul rosu, care desprinde bucatele de bacon, ceapa si ciuperci, caramelizate si lipite pe fundul tigaii. Obtinem astfel un sos consistent si bogat in arome care imbraca pastele.

Ingrediente

Portii:
  • 0.5 lingura ulei
  • 150 gr bacon afumat
  • 1 buc ceapa rosie
  • 2 catei usturoi
  • dupa gust piper negru macinat
  • dupa gust fulgi de ardei iute
  • 300 gr ciuperci Champignon
  • 1 crenguta de cimbru
  • 100 ml vin rosu dulce
  • 2.5 l apa
  • 150 gr paste penne rigate
  • dupa gust sare
  • 1ulei
    0.5 lingura
  • 2bacon afumat
    150 gr
  • 3ceapa rosie
    1 buc
  • 4usturoi
    2 catei
  • 5piper negru macinat
    dupa gust
  • 6fulgi de ardei iute
    dupa gust
  • 7ciuperci Champignon
    300 gr
  • 8cimbru
    1 crenguta de
  • 9vin rosu dulce
    100 ml
  • 10apa
    2.5 l
  • 11paste penne rigate
    150 gr
  • 12sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 04:47
Penne rigate cu sos de ciuperci
Ai noroc ca nu demult am mancat ceva asemanator dar...ce ne prezinti tu aici e cu 2 clase mai gustos ! Vezi ca eu vin...
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
olimpiainbucatarie
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 04:47
Super bun!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 03:37
Ce gust intens si delicios!
Suna asa bine, incat acum imi vine sa mananc o farfurie, cu varf!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.