Ciorba asta (deopotriva ciorba si felul doi) nu-i chiar pe toate drumurile ori cartile, o gasim la Radu Anton Roma in editia „indelug revazuta si mult adaugita”, in varianta sa festiva, "de conasi ori gospodari cu dare de mana cand e vorba de multumirea pantecului." Un fel de ciorba de perisoare , dar cu sarmale.De ciorba de ardei umpluti ati auzit...ceva asemanator. Ciorba de perisoare este una din preferatele mele. Cate gospodine, atatea retete de ciorba, cred... Reteta se poate adapta in functie de preferinte, adica ciorbita poate fi alba, cu smantana sau rosie, cu bulion. Or fi sarmalele de origine turceasca, dar sunt considerate "mancare nationala" pentru ca in fiecare tara se prepara dupa retete diferite! N-am mancat sarmale turcesti, dar sunt convinsa ca nu sunt facute cu carne de porc si nici nu au pe fundul oalei sorici sau ciolan afumat, ca la noi.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!