Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Steak Diane

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

food therapy

2397 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Steak Diane
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Steak Diane

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

food therapy

2397 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

25 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Steak Diane, un preparat clasic, foarte popular in anii 1950-1960 in restaurantele din New York, este o friptura din carne de vita gatita la tigaie, insotita de un sos fin pe baza de mustar, sos Worcester, smantana lichida ,Cognac si ciuperci. Steak Diane se prepara in fata clientilor, alcoolul era adaugat la final, apoi flambat pentru a crea un efect spectaculos. In aceasta reteta Cognacul este adaugat in timpul procesului de gatire, alcoolul avand timp sa se evapore, ramanand doar aroma. Chiar daca efectul flambarii lipseste in aceasta reteta, ne bucuram de o friptura rumena, caramelizata si un sos bogat, cremos si aromat.

Steak Diane

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )

Pregatire

25 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Steak Diane, un preparat clasic, foarte popular in anii 1950-1960 in restaurantele din New York, este o friptura din carne de vita gatita la tigaie, insotita de un sos fin pe baza de mustar, sos Worcester, smantana lichida ,Cognac si ciuperci. Steak Diane se prepara in fata clientilor, alcoolul era adaugat la final, apoi flambat pentru a crea un efect spectaculos. In aceasta reteta Cognacul este adaugat in timpul procesului de gatire, alcoolul avand timp sa se evapore, ramanand doar aroma. Chiar daca efectul flambarii lipseste in aceasta reteta, ne bucuram de o friptura rumena, caramelizata si un sos bogat, cremos si aromat.

Ingrediente

Portii:
  • dupa gust piper negru macinat
  • 5 gr patrunjel
  • 1 lingura sos Worcester
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • 60 ml coniac
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 100 gr ciuperci Champignon
  • 1 buc salota
  • 3 crengute de cimbru
  • 2 catei usturoi
  • 20 gr unt
  • dupa gust sare
  • 30 ml ulei
  • 300 gr antricot de vita
  • 1piper negru macinat
    dupa gust
  • 2patrunjel
    5 gr
  • 3sos Worcester
    1 lingura
  • 4smantana pentru gatit
    150 ml
  • 5coniac
    60 ml
  • 6mustar de Dijon
    1 lingurita
  • 7ciuperci Champignon
    100 gr
  • 8salota
    1 buc
  • 9cimbru
    3 crengute de
  • 10usturoi
    2 catei
  • 11unt
    20 gr
  • 12sare
    dupa gust
  • 13ulei
    30 ml
  • 14antricot de vita
    300 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Idei de retete
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 09:26
Wow!! Delicios...salivez
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 09:21
Steak Diane
Nu stiu de unde vine denumirea , dar cu siguranta este ceva foarte gustos ! Pentru mine, flambat= ceva fin ! Intotdeauna...
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 09:21
Un preparat deosebit!
Ce prezentarea frumoasa a unui preparat delicios si sofisticat :) o minunatie.
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Laura
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 09:21
Delicios
Delicios
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.