Cred ca tuturor ne plac ciorbele cu gust acrisor, insa aceasta ciorba de dovlecel acrita cu corcoduse chiar are un gust special. Pe langa gustul acrisor, dau corcodusele o aroma deosebita. Noi folosim corcodusele, in sezon, la acrit multe ciorbe, mai ales pe cele din verdeturi. Dar nu numai in sezon acresc ciorbele cu corcoduse, ci si mai tarziu. In fiecare an am grija sa imi asigur camara cu cateva borcane cu bulion de corcoduse. Pentru reteta de fata am folosit, pe langa dovlecelul de gradina si cateva rosii bine coapte, morcov, ardei gras si nelipsita ceapa. Iar gustul dulceag al acestor legume a fost completat cu gustul acrisor al corcoduselor transformate, in prealabil, in pasta. Si am ingrosat ciorba cu putina fidea. A iesit tare gustoasa si destul de consistenta si satioasa. Nici nu mai folosim paine la masa, la o astfel de ciorba in care adaugam fidea sau alte paste fainoase.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!