Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciorba de dovlecel acrita cu corcoduse

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Ciorba de dovlecel acrita cu corcoduse
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciorba de dovlecel acrita cu corcoduse

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Supe & Ciorbe

Pregatire

20 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Cred ca tuturor ne plac ciorbele cu gust acrisor, insa aceasta ciorba de dovlecel acrita cu corcoduse chiar are un gust special. Pe langa gustul acrisor, dau corcodusele o aroma deosebita. Noi folosim corcodusele, in sezon, la acrit multe ciorbe, mai ales pe cele din verdeturi. Dar nu numai in sezon acresc ciorbele cu corcoduse, ci si mai tarziu. In fiecare an am grija sa imi asigur camara cu cateva borcane cu bulion de corcoduse. Pentru reteta de fata am folosit, pe langa dovlecelul de gradina si cateva rosii bine coapte, morcov, ardei gras si nelipsita ceapa. Iar gustul dulceag al acestor legume a fost completat cu gustul acrisor al corcoduselor transformate, in prealabil, in pasta. Si am ingrosat ciorba cu putina fidea. A iesit tare gustoasa si destul de consistenta si satioasa. Nici nu mai folosim paine la masa, la o astfel de ciorba in care adaugam fidea sau alte paste fainoase.

Ciorba de dovlecel acrita cu corcoduse

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Supe & Ciorbe

Pregatire

20 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Supe & Ciorbe
Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Cred ca tuturor ne plac ciorbele cu gust acrisor, insa aceasta ciorba de dovlecel acrita cu corcoduse chiar are un gust special. Pe langa gustul acrisor, dau corcodusele o aroma deosebita. Noi folosim corcodusele, in sezon, la acrit multe ciorbe, mai ales pe cele din verdeturi. Dar nu numai in sezon acresc ciorbele cu corcoduse, ci si mai tarziu. In fiecare an am grija sa imi asigur camara cu cateva borcane cu bulion de corcoduse. Pentru reteta de fata am folosit, pe langa dovlecelul de gradina si cateva rosii bine coapte, morcov, ardei gras si nelipsita ceapa. Iar gustul dulceag al acestor legume a fost completat cu gustul acrisor al corcoduselor transformate, in prealabil, in pasta. Si am ingrosat ciorba cu putina fidea. A iesit tare gustoasa si destul de consistenta si satioasa. Nici nu mai folosim paine la masa, la o astfel de ciorba in care adaugam fidea sau alte paste fainoase.

Ingrediente

Portii:
  • 1 buc dovlecei
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc morcovi
  • 4 buc rosii
  • 1 buc ardei gras
  • 50 gr fidea
  • 150 gr corcoduse
  • dupa gust sare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 l apa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1dovlecei
    1 buc
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3morcovi
    1 buc
  • 4rosii
    4 buc
  • 5ardei gras
    1 buc
  • 6fidea
    50 gr
  • 7corcoduse
    150 gr
  • 8sare
    dupa gust
  • 9ulei de floarea soarelui
    2 linguri
  • 10apa
    3 l
  • 11marar
    1 legatura
  • 12patrunjel
    1 legatura
  • 13leustean
    1 legatura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.