Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pate de campagne

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

food therapy

2191 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pate de campagne
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pate de campagne

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

food therapy

2191 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Pate de campagne, un preparat clasic francez, dintr-un amestec de carne macinata si ficat, aromat cu cognac, vin, boabe de ienupar, cimbru si fistic, copt lent in baie de apa. Pentru a amplifica savoarea preparatului este recomandat sa fie gatit in avans cu 2 zile. Se serveste taiat in felii alaturi de castraveti murati si un codru de paine rustica.

Pate de campagne

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Pate de campagne, un preparat clasic francez, dintr-un amestec de carne macinata si ficat, aromat cu cognac, vin, boabe de ienupar, cimbru si fistic, copt lent in baie de apa. Pentru a amplifica savoarea preparatului este recomandat sa fie gatit in avans cu 2 zile. Se serveste taiat in felii alaturi de castraveti murati si un codru de paine rustica.

Ingrediente

Portii:
Compozitie Pate
  • 250 gr fleica de porc
  • 250 gr spata de porc
  • 250 gr bacon afumat
  • 300 gr ficat de porc
  • 1 buc oua
  • dupa gust sare
  • 0.25 lingurita condiment 5 spice
  • dupa gust piper negru macinat
  • 5 gr cimbru
  • 4 buc ienupar boabe
  • 20 gr fistic
  • 30 ml coniac
  • 50 ml vin alb demisec
  • 1fleica de porc
    250 gr
  • 2spata de porc
    250 gr
  • 3bacon afumat
    250 gr
  • 4ficat de porc
    300 gr
  • 5oua
    1 buc
  • 6sare
    dupa gust
  • 7condiment 5 spice
    0.25 lingurita
  • 8piper negru macinat
    dupa gust
  • 9cimbru
    5 gr
  • 10ienupar boabe
    4 buc
  • 11fistic
    20 gr
  • 12coniac
    30 ml
  • 13vin alb demisec
    50 ml
Asamblare
  • 2 crengute de cimbru
  • 2 buc foi de dafin
  • 5 gr unt
  • 1cimbru
    2 crengute de
  • 2foi de dafin
    2 buc
  • 3unt
    5 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
olimpiainbucatarie
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 11:14
Combinatia perfecta!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 02:06
Wow!
Ce combinatie interesanta, nu m-as fi gandit sa integrez astfel fisticul, dar precis are un rol si el, a fost bun, nu? :D
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.