Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cozonac Rosenkranz sau Cozonac cu zahar caramelizat

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cozonac Rosenkranz sau Cozonac cu zahar caramelizat
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cozonac Rosenkranz sau Cozonac cu zahar caramelizat

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

1 ora 30 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Nu mai preparasem de ani buni aceasta reteta de Cozonac Rosenkranz sau Cozonac cu zahar caramelizat si uitasem cat de delicios este. Crusta de zahar caramelizat ii da o savoare aparte, dar si un aspect placut. Chiar daca nu am obtinut acel luciu frumos de la caramel, asta pentru ca nu am caramelizat mult zahar asa cum prevedea reteta, tot a iesit bun si aspectuos. A fost preferatul familiei.

Cozonac Rosenkranz sau Cozonac cu zahar caramelizat

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

1 ora 30 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Nu mai preparasem de ani buni aceasta reteta de Cozonac Rosenkranz sau Cozonac cu zahar caramelizat si uitasem cat de delicios este. Crusta de zahar caramelizat ii da o savoare aparte, dar si un aspect placut. Chiar daca nu am obtinut acel luciu frumos de la caramel, asta pentru ca nu am caramelizat mult zahar asa cum prevedea reteta, tot a iesit bun si aspectuos. A fost preferatul familiei.

Ingrediente

Portii:
aluat
  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 110 ml ulei
  • 1 lingura smantana
  • 50 gr zahar
  • 4 buc galbenus de ou
  • 0.25 lingurita sare
  • 8 ml esenta de vanilie
  • 8 ml esenta de portocale
  • 1faina
    500 gr
  • 2drojdie uscata
    7 gr
  • 3lapte
    200 ml
  • 4ulei
    110 ml
  • 5smantana
    1 lingura
  • 6zahar
    50 gr
  • 7galbenus de ou
    4 buc
  • 8sare
    0.25 lingurita
  • 9esenta de vanilie
    8 ml
  • 10esenta de portocale
    8 ml
caramel
  • 125 gr zahar
  • 1zahar
    125 gr
umplutura
  • 150 gr nuci
  • 25 gr cacao
  • 4 buc albus de ou
  • 100 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 linguri pesmet
  • 1 praf de sare
  • 1nuci
    150 gr
  • 2cacao
    25 gr
  • 3albus de ou
    4 buc
  • 4zahar
    100 gr
  • 5esenta de rom
    2 lingurite
  • 6pesmet
    2 linguri
  • 7sare
    1 praf de

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.