Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Foi pe dosul tavii pentru prajituri

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Foi pe dosul tavii pentru prajituri
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Foi pe dosul tavii pentru prajituri

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Cu toate ca am mai multe retete de foi pe dosul tavii pentru prajituri, m-am gandit sa fac o postare cu reteta mea de baza, cea din caietul ingalbenit de vreme. Este prima reteta de foi pe dosul tavii pentru prajituri pe care am preparat-o eu si pe care am adaptat-o pe parcurs, in functie de cremele cu care am umplut foile.

Foi pe dosul tavii pentru prajituri

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Cu toate ca am mai multe retete de foi pe dosul tavii pentru prajituri, m-am gandit sa fac o postare cu reteta mea de baza, cea din caietul ingalbenit de vreme. Este prima reteta de foi pe dosul tavii pentru prajituri pe care am preparat-o eu si pe care am adaptat-o pe parcurs, in functie de cremele cu care am umplut foile.

Ingrediente

Portii:
Pentru 3 foi de 30/42 cm
  • 4 buc galbenus de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 0.25 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet de mere
  • 700 gr faina
  • dupa gust esenta de vanilie
  • dupa gust esenta de lamaie
  • dupa gust esenta de rom
  • 1galbenus de ou
    4 buc
  • 2zahar
    12 linguri
  • 3ulei
    12 linguri
  • 4lapte
    12 linguri
  • 5sare
    1 praf de
  • 6praf de copt
    1 lingurita
  • 7bicarbonat de sodiu
    0.25 lingurita
  • 8otet de mere
    1 lingurita
  • 9faina
    700 gr
  • 10esenta de vanilie
    dupa gust
  • 11esenta de lamaie
    dupa gust
  • 12esenta de rom
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 09:10
Foi pe dosul tavii
Daa,aceste foi au fost cu multi ani in urma,un deliciu pentru prajituri!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.