Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Confit de rata cu garnitura de cartofi aurii

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Confit de rata cu garnitura de cartofi aurii
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Confit de rata cu garnitura de cartofi aurii

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 zi

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Confit de rata este un preparat clasic, specific bucatariei franceze. Cuvantul confit face referire la tehnica prin care carnea a fost gatita si pastrata. Carnea sarata si aromata cu cimbru, boabe de ienupar si usturoi este apoi scaldata in untura si gatita lent. Carnea gatita este lasata sa se raceasca in grasime, putand fi pastrata la rece un timp mai indelungat, stratul de grasime formeaza un invelis protector, conservand astfel carnea. Inainte de servire pulpele de rata se scot din grasime si se gatesc la cuptor pentru a obtine pielea crocanta. De multe ori alegerea unei garnituri care sa puna in valoare preparatul principal este o sarcina dificila. Cartofii prefierti si apoi rumeniti in grasimea aromata in care a fost gatita carnea sunt alegerea perfecta.

Confit de rata cu garnitura de cartofi aurii

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

1 zi

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Confit de rata este un preparat clasic, specific bucatariei franceze. Cuvantul confit face referire la tehnica prin care carnea a fost gatita si pastrata. Carnea sarata si aromata cu cimbru, boabe de ienupar si usturoi este apoi scaldata in untura si gatita lent. Carnea gatita este lasata sa se raceasca in grasime, putand fi pastrata la rece un timp mai indelungat, stratul de grasime formeaza un invelis protector, conservand astfel carnea. Inainte de servire pulpele de rata se scot din grasime si se gatesc la cuptor pentru a obtine pielea crocanta. De multe ori alegerea unei garnituri care sa puna in valoare preparatul principal este o sarcina dificila. Cartofii prefierti si apoi rumeniti in grasimea aromata in care a fost gatita carnea sunt alegerea perfecta.

Ingrediente

Portii:
Confit de Rata
  • 1.9 kg pulpe de rata
  • 20 gr cimbru
  • 30 gr usturoi
  • 30 gr salota
  • 65 gr sare de mare
  • 6 gr ienupar boabe
  • 8 gr piper boabe
  • 1 kg untura de rata
  • 1pulpe de rata
    1.9 kg
  • 2cimbru
    20 gr
  • 3usturoi
    30 gr
  • 4salota
    30 gr
  • 5sare de mare
    65 gr
  • 6ienupar boabe
    6 gr
  • 7piper boabe
    8 gr
  • 8untura de rata
    1 kg
Garnitura
  • 350 gr cartofi
  • dupa gust sare
  • 1.5 l apa
  • 1cartofi
    350 gr
  • 2sare
    dupa gust
  • 3apa
    1.5 l

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.