Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura Martisor cu duo ciocolata si jeleu de caise

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura Martisor cu duo ciocolata si jeleu de caise
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura Martisor cu duo ciocolata si jeleu de caise

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

25 minute

Preparare

1 ora 15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prajitura Martisor cu duo ciocolata si jeleu de caise, este o combinatie perfecta intre gustul dulce cu cel amarui si acrisor! Blatul este usor amarui de la ciocolata amaruie, dar si de la siropul de zahar ars, jeleul de caise usor acrisor, iar crema de ciocolata, completeaza gustul dulce, dulce de te duce.

Prajitura Martisor cu duo ciocolata si jeleu de caise

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

25 minute

Preparare

1 ora 15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Prajitura Martisor cu duo ciocolata si jeleu de caise, este o combinatie perfecta intre gustul dulce cu cel amarui si acrisor! Blatul este usor amarui de la ciocolata amaruie, dar si de la siropul de zahar ars, jeleul de caise usor acrisor, iar crema de ciocolata, completeaza gustul dulce, dulce de te duce.

Ingrediente

Portii:
Pentru blat
  • 6 buc oua
  • 125 gr zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr unt
  • 30 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 200 gr nuci macinate
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1oua
    6 buc
  • 2zahar
    125 gr
  • 3ciocolata amaruie
    200 gr
  • 4unt
    200 gr
  • 5lapte
    30 ml
  • 6sare
    1 praf de
  • 7esenta de rom
    2 lingurite
  • 8nuci macinate
    200 gr
  • 9faina
    200 gr
  • 10praf de copt
    1 lingurita
  • 11bicarbonat de sodiu
    0.5 lingurita
Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 1apa
    200 ml
  • 2zahar
    50 gr
Pentru jeleul de caise
  • 300 gr gem de caise
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 linguri apa
  • 1gem de caise
    300 gr
  • 2esenta de migdale
    1 lingurita
  • 3amidon de porumb
    1 lingura
  • 4apa
    2 linguri
Pentru crema de ciocolata alba
  • 300 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 gr zahar vanilat
  • 500 gr branza Mascarpone
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1ciocolata alba
    300 gr
  • 2smantana pentru frisca
    200 ml
  • 3zahar vanilat
    40 gr
  • 4branza Mascarpone
    500 gr
  • 5esenta de lamaie
    2 lingurite
  • 6sare
    1 praf de

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Mixer de mana 400 W - Zokura
125 leiÎn stoc
Mixer de mana cu 5 viteze, 450W - Unold
260 leiÎn stoc
Lingura pentru gatit, inox - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc
Sita inox, 20,5 cm - Kitchen Craft
62 leiÎn stoc
Punga pentru ornat - Kitchen Craft
138 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.