Muschiul de pui este una dintre cele mai fragede bucati de carne. Ingredientele care acopera carnea amplifica contrastul dintre exteriorul crocant si interiorul extrem de fraged si suculent. Bucatile de carne sunt mai intai trecute printr-un amestec de faina si amidon, aromat cu boia afumata, usturoi si ceapa. Amidonul joaca un rol important prin combinarea lui cu faina, textura crocanta a produslui finit este mai pronuntata. Glutenul din faina absoarbe apa din carne si cu cat faina este mai bogata in proteina cu atat crusta va fi mai elastica, lucru pe care nu il dorim in acest caz. Este indicata o faina de pastiserie cu un continut redus de proteina (maxim 9%). Ouale ajuta crusta de pesmet sa adere la carne si totodata adauga un plus de gust si culoare. Crusta crocanta din pesmet panko amplifica contrastul de texturi. Bucatile de carne sunt stropite cu putin ulei si apoi gatite la cuptor.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!