Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura Ancutsa

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Ancutsa

905 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura Ancutsa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura Ancutsa

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Ancutsa

905 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

2 ore

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Mi-am cumparat de curand un extract de vanilie si eram tare nerabdatoare sa vina weekend-ul, sa-l testez. Am pregatit aceste prajituri cu foi pufoase cu vanilie, crema cu fistic, apa de portocal si coaja de lamaie, apoi le-am taiat si aranjat pe laterala (cu umplutura in sus), le-am imbracat in glazura de ciocolata si le-am ornat cu frisca. Deoarece contine aromele mele preferate, i-am spus prajitura Ancutsa.

Prajitura Ancutsa

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

2 ore

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi , Party
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Mi-am cumparat de curand un extract de vanilie si eram tare nerabdatoare sa vina weekend-ul, sa-l testez. Am pregatit aceste prajituri cu foi pufoase cu vanilie, crema cu fistic, apa de portocal si coaja de lamaie, apoi le-am taiat si aranjat pe laterala (cu umplutura in sus), le-am imbracat in glazura de ciocolata si le-am ornat cu frisca. Deoarece contine aromele mele preferate, i-am spus prajitura Ancutsa.

Ingrediente

Portii:
Pentru foile cu vanilie:
  • 5 buc oua
  • praf de sare
  • 5 ml indulcitor lichid
  • 1 lingurita vanilie
  • 60 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 130 gr faina alba pentru prajituri
  • 5 gr praf de copt
  • 1oua
    5 buc
  • 2sare
    praf de
  • 3indulcitor lichid
    5 ml
  • 4vanilie
    1 lingurita
  • 5apa
    60 ml
  • 6ulei
    50 ml
  • 7faina alba pentru prajituri
    130 gr
  • 8praf de copt
    5 gr
Pentru crema cu fistic:
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr branza Mascarpone
  • 50 gr fistic
  • 1 lingurita apa de flori de portocal
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1frisca lichida
    200 ml
  • 2branza Mascarpone
    250 gr
  • 3fistic
    50 gr
  • 4apa de flori de portocal
    1 lingurita
  • 5coaja de lamaie
    1 lingurita
Pentru glazura de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 90 gr cuvertura de ciocolata neagra
  • 70 ml lapte
  • 35 gr unt
  • 1ciocolata amaruie
    50 gr
  • 2cuvertura de ciocolata neagra
    90 gr
  • 3lapte
    70 ml
  • 4unt
    35 gr
Pentru decor:
  • 140 ml frisca lichida
  • dupa gust sticksuri cu ciocolata
  • 1frisca lichida
    140 ml
  • 2sticksuri cu ciocolata
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Spatula pentru prajituri, 22 cm - Westmark
11 leiÎn stoc
Spatula, silicon, 28,5 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Manusa de bucatarie - Zokura
38 leiÎn stoc
Spatula termorezistenta, 27,5 cm - de Buyer
75 leiÎn stoc
Gratar racire, otel, 32 cm - Westmark
45 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 22, 05:43
Arata de vis!
Ma simt ca la cofetarie! :)
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.