Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chifle in 60 de minute

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2160 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Chifle in 60 de minute
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chifle in 60 de minute

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2160 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

45 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Cui nu ii place sa se bucure de o paine proaspata, pufoasa si gustoasa si pe deasupra care se face si repede? Unul dintre cele mai importante ingrediente intr-un aluat de paine este drojdia. Drojdia instant contribuie la fermentarea rapida a aluatului si nu necesita hidratare inainte de a fi combinata cu restul ingredientelor. Sucul de lamaie adaugat creeaza un mediu usor acid, care favorizeaza la randul lui dezvoltarea drojdiei. Un alt aspect important este temperatura la care aluatul se lasa la fermentat, drojdia se dezvolta optim la temperaturi cuprinse intre 25 si 30°C. Cu o drojdie buna, faina, lapte, unt si o temperatura optima, ne putem bucura de niste chifle extrem de pufoase si gustoase, preparate intr-un timp scurt.

Chifle in 60 de minute

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

45 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Cui nu ii place sa se bucure de o paine proaspata, pufoasa si gustoasa si pe deasupra care se face si repede? Unul dintre cele mai importante ingrediente intr-un aluat de paine este drojdia. Drojdia instant contribuie la fermentarea rapida a aluatului si nu necesita hidratare inainte de a fi combinata cu restul ingredientelor. Sucul de lamaie adaugat creeaza un mediu usor acid, care favorizeaza la randul lui dezvoltarea drojdiei. Un alt aspect important este temperatura la care aluatul se lasa la fermentat, drojdia se dezvolta optim la temperaturi cuprinse intre 25 si 30°C. Cu o drojdie buna, faina, lapte, unt si o temperatura optima, ne putem bucura de niste chifle extrem de pufoase si gustoase, preparate intr-un timp scurt.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 480 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 10 gr drojdie instant
  • 1.5 lingurite sare
  • 165 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 20 ml suc de lamaie
  • 60 gr unt
  • 1faina
    480 gr
  • 2zahar
    30 gr
  • 3drojdie instant
    10 gr
  • 4sare
    1.5 lingurite
  • 5apa
    165 ml
  • 6lapte
    150 ml
  • 7suc de lamaie
    20 ml
  • 8unt
    60 gr
Servire
  • dupa gust unt
  • 1unt
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.