Mie mi-au iesit 10 borcanele cu sfecla rosie si stiu ca se vor consuma toate pana anul viitor. E grozava alaturi de pilaf, fripturi sau diverse tocane. Merge si ca garnitura. Puteti folosi si sfecla coapta in cuptor si folositi apa in loc de lichidul in care a fiert.
Sunt mare fan sfecla rosie, iar preferata mea este sub forma de salata, cu otet si hrean. Aceasta varianta este grozava alaturi de friptura, pilaf sau alte preparate, savurata in loc de muraturi.
Salata de muraturi cu de toate, maruntite si usor de pregatit? Da, se poate cu aceasta salata ungureasca, Ciolomada. Mie mi-au iesit din cantitatile mentionate in reteta 5 borcane de 800 g.
Usor de pregatit, colorata si delicioasa este aceasta salata/amestec iute pentru ciorbe sau alte mancaruri. O poti savura in loc de ardei iute, separat, sau o poti adauga in mancare in momentul cand mananci. Este perfect de iute cat sa fie numa' buna!
Sofrito, un preparat de baza din bucataria mediteraneana si latino-americana, este un amestec din ceapa, ardei, rosii, usturoi si coriandru. Este versatil si se poate folosi prajit, sotat sau fiert la diverse preparate precum supe, tocanite, orez, paella etc.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!