Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cataif Nabulsieh

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cataif Nabulsieh
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cataif Nabulsieh

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Cataif Nabulsieh este cea mai populara si clasica reteta de cataif, pregatita de zeci de ani in Nablus, Palestina. Reteta a fost apoi raspandita in tarile din Levant si Imperiul Otoman, fiecare punandu-si amprenta specifica. Cataiful este cunoscut si sub numele de kunafa, kunefe si consta din aluat (taitei) de cataif si branza, scaldat intr-un sirop aromat cu apa de flori de portocal. Branza Nabulsi (Naboulsie), ingredient important al acestui preparat, este o branza specific palestiniana, in saramura. Numele sau se refera la locul de origine, Nablus. Este o branza semidura, cu un gust si textura unica, care devine moale si elastica cand este incalzita. Nu este foarte greu de procurat deoarece se produce si la noi in tara si ne putem bucura astfel de un desert autentic.

Cataif Nabulsieh

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Cataif Nabulsieh este cea mai populara si clasica reteta de cataif, pregatita de zeci de ani in Nablus, Palestina. Reteta a fost apoi raspandita in tarile din Levant si Imperiul Otoman, fiecare punandu-si amprenta specifica. Cataiful este cunoscut si sub numele de kunafa, kunefe si consta din aluat (taitei) de cataif si branza, scaldat intr-un sirop aromat cu apa de flori de portocal. Branza Nabulsi (Naboulsie), ingredient important al acestui preparat, este o branza specific palestiniana, in saramura. Numele sau se refera la locul de origine, Nablus. Este o branza semidura, cu un gust si textura unica, care devine moale si elastica cand este incalzita. Nu este foarte greu de procurat deoarece se produce si la noi in tara si ne putem bucura astfel de un desert autentic.

Ingrediente

Portii:
Strat de Branza
  • 500 gr branza Naboulsie
  • 1branza Naboulsie
    500 gr
Sirop
  • 280 gr zahar
  • 170 ml apa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita apa de flori de portocal
  • 1zahar
    280 gr
  • 2apa
    170 ml
  • 3suc de lamaie
    1 lingura
  • 4apa de flori de portocal
    1 lingurita
Unt clarificat
  • 200 gr unt
  • 1unt
    200 gr
Asamblare
  • 2 picaturi colorant alimentar
  • 325 gr cataif
  • dupa gust fistic
  • 1colorant alimentar
    2 picaturi
  • 2cataif
    325 gr
  • 3fistic
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.