Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Spata de porc cu usturoi la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2203 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Spata de porc cu usturoi la cuptor
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Spata de porc cu usturoi la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2203 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 ore

Preparare

5 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Spata de porc frageda, suculenta si aromata. Carnea este mai intai marinata intr-un amestec de suc de portocala, lime, ulei, coriandru si usturoi. Sucul de citrice este cel care fragezeste carnea, acidul dizolva enzimele care leaga tesuturile carnii si obtinem astfel o textura mai moale. Uleiul actioneaza ca vehicul pentru ingrediente, difuzandu-le printre fibrele carnii. Coriandru si usturoiul completeaza aroma citricelor. Carnea marinata este apoi gatita in 2 etape. In prima etapa este caramelizata la temperatura ridicata, sa obtinem culoarea, gust si exterior crocant , dupa care o gatim lent, la o temperatura scazuta, pana cand este frageda.

Spata de porc cu usturoi la cuptor

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 ore

Preparare

5 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Spata de porc frageda, suculenta si aromata. Carnea este mai intai marinata intr-un amestec de suc de portocala, lime, ulei, coriandru si usturoi. Sucul de citrice este cel care fragezeste carnea, acidul dizolva enzimele care leaga tesuturile carnii si obtinem astfel o textura mai moale. Uleiul actioneaza ca vehicul pentru ingrediente, difuzandu-le printre fibrele carnii. Coriandru si usturoiul completeaza aroma citricelor. Carnea marinata este apoi gatita in 2 etape. In prima etapa este caramelizata la temperatura ridicata, sa obtinem culoarea, gust si exterior crocant , dupa care o gatim lent, la o temperatura scazuta, pana cand este frageda.

Ingrediente

Portii:
  • 1 buc portocale
  • 2 buc lime
  • 1 lingura ulei
  • 1.5 linguri sare grunjoasa
  • dupa gust piper macinat
  • 25 gr coriandru
  • 8 catei usturoi
  • 1.5 kg spata de porc
  • 1portocale
    1 buc
  • 2lime
    2 buc
  • 3ulei
    1 lingura
  • 4sare grunjoasa
    1.5 linguri
  • 5piper macinat
    dupa gust
  • 6coriandru
    25 gr
  • 7usturoi
    8 catei
  • 8spata de porc
    1.5 kg

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.