Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Vasilopita

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Vasilopita
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Vasilopita

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Vasilopita sau Placinta Regelui (basileus insemnand rege, pita - placinta) este o prajitura traditionala greceasca, aromata cu diverse mirodenii, ce aduce bucurie familiei si oaspetilor. Se pregateste cu precadere de ziua Sfantului Vasile, pe 1 ianuarie, dar poate fi pregatita toata luna ianuarie. Grecii pun un banut inauntru, iar cel care il gaseste, are noroc tot anul. Spre deosebire de anul trecut, cand i-am facut si o glazura de ciocolata, anul acesta am vrut-o simpla. Am pregatit-o in mod diferit fata de anul trecut. In plus, am folosit la aluat zahar auriu din trestie de zahar, care are un gust de caramel si o culoare frumoasa de chihlimbar, datorita continutului de melasa (melasa este o sursa de minerale).

Vasilopita

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Vasilopita sau Placinta Regelui (basileus insemnand rege, pita - placinta) este o prajitura traditionala greceasca, aromata cu diverse mirodenii, ce aduce bucurie familiei si oaspetilor. Se pregateste cu precadere de ziua Sfantului Vasile, pe 1 ianuarie, dar poate fi pregatita toata luna ianuarie. Grecii pun un banut inauntru, iar cel care il gaseste, are noroc tot anul. Spre deosebire de anul trecut, cand i-am facut si o glazura de ciocolata, anul acesta am vrut-o simpla. Am pregatit-o in mod diferit fata de anul trecut. In plus, am folosit la aluat zahar auriu din trestie de zahar, care are un gust de caramel si o culoare frumoasa de chihlimbar, datorita continutului de melasa (melasa este o sursa de minerale).

Ingrediente

Portii:
  • 350 gr faina
  • 200 gr unt
  • 4 buc oua
  • 100 gr zahar
  • praf de sare
  • 110 gr iaurt grecesc
  • 1 buc portocale
  • 40 ml coniac
  • 3 gr pudra de vanilie Bourbon
  • 10 gr praf de copt
  • dupa gust zahar pudra
  • 1faina
    350 gr
  • 2unt
    200 gr
  • 3oua
    4 buc
  • 4zahar
    100 gr
  • 5sare
    praf de
  • 6iaurt grecesc
    110 gr
  • 7portocale
    1 buc
  • 8coniac
    40 ml
  • 9pudra de vanilie Bourbon
    3 gr
  • 10praf de copt
    10 gr
  • 11zahar pudra
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 23, 02:24
Super! La multi ani!
Un An Nou minunat!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.