Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Coaja de copac

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Coaja de copac
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Coaja de copac

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Aceste fursecuri sunt fragede si in acelasi timp crocante, sunt gustoase si festive. Se numesc astfel pentru ca au forma de scoarta sau aschie de copac. Am invatat de la mama sa le pregatesc si noua ne plac foarte mult. Intre timp am mai imbunatatit reteta. Printre altele, am inlocuit faina simpla cu faina de patiserie tip 550, foarte importanta in textura aluatului, este perfecta pentru tarte si placinte. Am redus cantitatea de zahar, pe care l-am inlocuit cu zahar auriu din trestie, care are un gust de caramel si este o varianta mai sanatoasa fata de zaharul alb, rafinat.

Coaja de copac

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Aceste fursecuri sunt fragede si in acelasi timp crocante, sunt gustoase si festive. Se numesc astfel pentru ca au forma de scoarta sau aschie de copac. Am invatat de la mama sa le pregatesc si noua ne plac foarte mult. Intre timp am mai imbunatatit reteta. Printre altele, am inlocuit faina simpla cu faina de patiserie tip 550, foarte importanta in textura aluatului, este perfecta pentru tarte si placinte. Am redus cantitatea de zahar, pe care l-am inlocuit cu zahar auriu din trestie, care are un gust de caramel si este o varianta mai sanatoasa fata de zaharul alb, rafinat.

Ingrediente

Portii:
aluat
  • 300 gr faina 550
  • 170 gr unt
  • 40 gr zahar
  • praf de sare
  • 1 buc oua
  • 130 ml cidru
  • 6 gr praf de copt
  • dupa gust coaja de lamaie
  • varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1faina 550
    300 gr
  • 2unt
    170 gr
  • 3zahar
    40 gr
  • 4sare
    praf de
  • 5oua
    1 buc
  • 6cidru
    130 ml
  • 7praf de copt
    6 gr
  • 8coaja de lamaie
    dupa gust
  • 9bicarbonat de sodiu
    varf de cutit
in plus
  • 100 gr faina
  • dupa gust coaja de portocala
  • 1 buc oua
  • dupa gust nuci macinate
  • 1faina
    100 gr
  • 2coaja de portocala
    dupa gust
  • 3oua
    1 buc
  • 4nuci macinate
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Bol de patiserie, inox, 40cm/16L - de Buyer
275 leiÎn stoc
Set 3 ustensile din lemn - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc
Spargator nuci, aluminiu - Westmark
30 leiÎn stoc
Spargator nuci "Holzi" - Westmark
45 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.