Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sos Bechamel

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sos Bechamel
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sos Bechamel

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Sosul bechamel este unul dintre dintre cele cinci sosuri de baza (sosuri mama) din bucataria franceza alaturi de sosul de rosii, hollandaise, veloute si sosul spaniol. Sosul bechamel este folosit la o multitudine de preparate cum ar fi: lasagna, mousaka, macaroane cu branza (mac and cheese), croque Monsieur, gratin de legume, sufleuri, etc. Sosul Bechamel contine doar 3 ingrediente: unt, faina si lapte. Dar, asa cum se spune, nimic nu e mai complicat decat simplitatea. De aceea, fiecare ingredient si etapa sunt foarte importante pentru un sos bechamel reusit, alb, fin si cremos. Sosul Bechamel poate avea consistenta diferita in functie de utilizarea lui, de la subtire la gros. Ca si regula de baza untul si faina care vor forma pasta cunoscuta ca si roux sau rantas se pun in cantitati egale, suma lor reprezinta intre 12- 36 % din cantitatea de lapte, in functie de consistenta dorita a sosului. De exemplu daca doriti un sos mai gros, utilizat ca baza la sufleuri se folosesc 70 gr unt, 70 gr faina la aceeasi cantitate de lapte -500 ml. Sosul bechamel este versatil si se poate prepara si in varianta fara gluten inlocuind cantitatea de faina cu 20 gr amidon de cartof si 15 gr amidon de porumb (fiecare confera textura specifica). Sosul se asezoneaza cu sare si piper si optional cu nucsoara. Din cantitatile date se obtin 300 ml sos cu conistenta subtire spre medie.

Sos Bechamel

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Sosul bechamel este unul dintre dintre cele cinci sosuri de baza (sosuri mama) din bucataria franceza alaturi de sosul de rosii, hollandaise, veloute si sosul spaniol. Sosul bechamel este folosit la o multitudine de preparate cum ar fi: lasagna, mousaka, macaroane cu branza (mac and cheese), croque Monsieur, gratin de legume, sufleuri, etc. Sosul Bechamel contine doar 3 ingrediente: unt, faina si lapte. Dar, asa cum se spune, nimic nu e mai complicat decat simplitatea. De aceea, fiecare ingredient si etapa sunt foarte importante pentru un sos bechamel reusit, alb, fin si cremos. Sosul Bechamel poate avea consistenta diferita in functie de utilizarea lui, de la subtire la gros. Ca si regula de baza untul si faina care vor forma pasta cunoscuta ca si roux sau rantas se pun in cantitati egale, suma lor reprezinta intre 12- 36 % din cantitatea de lapte, in functie de consistenta dorita a sosului. De exemplu daca doriti un sos mai gros, utilizat ca baza la sufleuri se folosesc 70 gr unt, 70 gr faina la aceeasi cantitate de lapte -500 ml. Sosul bechamel este versatil si se poate prepara si in varianta fara gluten inlocuind cantitatea de faina cu 20 gr amidon de cartof si 15 gr amidon de porumb (fiecare confera textura specifica). Sosul se asezoneaza cu sare si piper si optional cu nucsoara. Din cantitatile date se obtin 300 ml sos cu conistenta subtire spre medie.

Ingrediente

Portii:
  • 35 gr unt
  • 35 gr faina
  • 500 ml lapte
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • dupa gust nucsoara macinata
  • 1unt
    35 gr
  • 2faina
    35 gr
  • 3lapte
    500 ml
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper
    dupa gust
  • 6nucsoara macinata
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.