Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Salata Caesar cu pui la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2177 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Salata Caesar cu pui la cuptor
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Salata Caesar cu pui la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2177 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Salata Caesar, una dintre cele mai cunoscute si apreciate salate din lume isi are are originile intr-un restaurant din Tijuana, Mexic si poarta numele chef-ului care a creat-o, Caesar Cardini. Salata combina frunze crocante de salata roamana, ridichi, castravete, crutoane de paine rumenite in sucul lasat de pui iar dressingul cu iaurt, parmezan, mustar si sos Worcester adauga o nota de cremozitate si un gust savuros. Fileurile de ansoa marinate in suc de lamaie, ulei de masline, ardei iute si patrunjel adauga un plus de savoare. Puiul intreg, aplatizat, marinat in solutie salina din suc de mere aromat cu seminte de fenicul si cimbru, gatit la cuptor, acompaniaza perfect salata. Un preparat complet si complex, aspectuos, perfect pentru o ocazie speciala.

Salata Caesar cu pui la cuptor

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Salata Caesar, una dintre cele mai cunoscute si apreciate salate din lume isi are are originile intr-un restaurant din Tijuana, Mexic si poarta numele chef-ului care a creat-o, Caesar Cardini. Salata combina frunze crocante de salata roamana, ridichi, castravete, crutoane de paine rumenite in sucul lasat de pui iar dressingul cu iaurt, parmezan, mustar si sos Worcester adauga o nota de cremozitate si un gust savuros. Fileurile de ansoa marinate in suc de lamaie, ulei de masline, ardei iute si patrunjel adauga un plus de savoare. Puiul intreg, aplatizat, marinat in solutie salina din suc de mere aromat cu seminte de fenicul si cimbru, gatit la cuptor, acompaniaza perfect salata. Un preparat complet si complex, aspectuos, perfect pentru o ocazie speciala.

Ingrediente

Portii:
Pui la cuptor
  • 1.6 kg pui
  • 3 linguri seminte de fenicul
  • 3 linguri piper boabe
  • 1 l suc de mere
  • 65 gr sare
  • 4 buc foi de dafin
  • 4 buc ardei iute uscat
  • 10 gr cimbru
  • 800 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 1pui
    1.6 kg
  • 2seminte de fenicul
    3 linguri
  • 3piper boabe
    3 linguri
  • 4suc de mere
    1 l
  • 5sare
    65 gr
  • 6foi de dafin
    4 buc
  • 7ardei iute uscat
    4 buc
  • 8cimbru
    10 gr
  • 9apa
    800 ml
  • 10ulei
    20 ml
Ansoa
  • 50 gr file de ansoa
  • 5 gr patrunjel
  • 1 buc ardei iute
  • 0.5 buc lamai
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1file de ansoa
    50 gr
  • 2patrunjel
    5 gr
  • 3ardei iute
    1 buc
  • 4lamai
    0.5 buc
  • 5ulei de masline
    1 lingurita
Salata Caesar
  • 350 gr paine
  • 40 gr usturoi
  • 50 gr parmezan
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 2 lingurite sos Worcester
  • 50 ml suc de lamaie
  • 100 ml ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 2 buc salata romana
  • 1 buc castravete Fabio
  • 100 gr ridichi
  • 15 gr frunze de ceapa verde
  • 40 ml apa
  • 1paine
    350 gr
  • 2usturoi
    40 gr
  • 3parmezan
    50 gr
  • 4iaurt grecesc
    250 gr
  • 5mustar de Dijon
    1 lingurita
  • 6sos Worcester
    2 lingurite
  • 7suc de lamaie
    50 ml
  • 8ulei
    100 ml
  • 9sare
    dupa gust
  • 10piper macinat
    dupa gust
  • 11salata romana
    2 buc
  • 12castravete Fabio
    1 buc
  • 13ridichi
    100 gr
  • 14frunze de ceapa verde
    15 gr
  • 15apa
    40 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

  • Pasul 26
    terminat

  • Pasul 27
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

  • Pasul 26
    terminat

  • Pasul 27
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Gratar racire, otel, 32 cm - Westmark
45 leiÎn stoc
Foarfeca bucatarie, inox - Westmark
195 leiÎn stoc
Cutit Nakiri, 17cm, "Now S" - Zwilling
195 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.