Un preparat plin de savoare din bucataria asiatica, chinezeasca, cu foi subtiri de aluat (foi wonton) umplute cu un amestec din carne de pui, creveti, ceapa si usturoi, fierte in supa clara de pui. In aceasta reteta ceapa si usturoiul sunt prajite in ulei aromat cu anason stelat, cuisoare, dafin si ardei iute uscat, pas care ridica preparatul la nivelul urmator. Pentru ca usturoiul sa nu devina amarui, dupa ce este tocat, compusii volatili din usturoi sunt indepartati prin clatire in apa rece. Un alt aspect important pentru o supa reusita este tehnica de fierbere, astfel incat coltunasii sa ramana intregi fara sa crape. Pentru aceasta, fierberea este temperata la jumatatea timpului prin adaugarea de apa rece. La final se adauga bok choy sau alte frunze verzi. Supa wonton se serveste folosind lingura si betisoarele pentru a savura atat supa, cat si coltunasii.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!