Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pogaci cu jumari, chimen si cascaval

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Pogaci cu jumari, chimen si cascaval
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pogaci cu jumari, chimen si cascaval

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

2 ore 30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Pogacile proaspete, facute in casa, dupa reteta bunicii, sunt o nebunie. Este deja subiect de basm, talentul culinar al bunicilor noastre, iar reteta pe care vi-o prezint in continuare, are intr-un colt si „autograful” acesteia. Chiar Radu Anton Roman spunea despre pogaci ca sunt: „stramoasele“ fursecurilor, niste turtite facute din grasime si faina, adica dintr-un fel de „aluat fraged“, zis si „frantuzesc“, cu mult inainte ca „aluatul fraged“ sau „frantuzesc" sa fi fost inventat si cunoscut ca atare. Am pregatit aceasta reteta minunata, care noua ne place foarte mult... Doar este de la bunica...!

Pogaci cu jumari, chimen si cascaval

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

2 ore 30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Pogacile proaspete, facute in casa, dupa reteta bunicii, sunt o nebunie. Este deja subiect de basm, talentul culinar al bunicilor noastre, iar reteta pe care vi-o prezint in continuare, are intr-un colt si „autograful” acesteia. Chiar Radu Anton Roman spunea despre pogaci ca sunt: „stramoasele“ fursecurilor, niste turtite facute din grasime si faina, adica dintr-un fel de „aluat fraged“, zis si „frantuzesc“, cu mult inainte ca „aluatul fraged“ sau „frantuzesc" sa fi fost inventat si cunoscut ca atare. Am pregatit aceasta reteta minunata, care noua ne place foarte mult... Doar este de la bunica...!

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg faina
  • 400 gr jumari de porc
  • 50 gr untura
  • 150 gr smantana
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 3 buc oua
  • 50 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 gr cascaval
  • dupa gust chimen macinat
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1faina
    1 kg
  • 2jumari de porc
    400 gr
  • 3untura
    50 gr
  • 4smantana
    150 gr
  • 5drojdie proaspata
    40 gr
  • 6oua
    3 buc
  • 7zahar
    50 gr
  • 8lapte
    500 ml
  • 9cascaval
    200 gr
  • 10chimen macinat
    dupa gust
  • 11sare
    dupa gust
  • 12piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Masina de tocat carne M 8 - Westmark
290 leiÎn stoc
Masina de tocat carne M 10 - Westmark
365 leiÎn stoc
Masina de tocat carne, 800 W - Zokura
390 leiÎn stoc
Feliator aluat, inox, 16 cm - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 20cm - Westmark
36 leiÎn stoc
Pensula patiserie, lemn, 19,5cm - Westmark
15 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 11:44
Gustoase!
Sunt foarte gustoasa
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.