Se pare ca cea mai veche reteta de Varza a la Cluj a fost descoperita de catre istoricul Lukacs Jozsef, si dateaza inca din anul 1695, cand a aparut intr-o carte de bucate, purtand denumirea de “varza in mod clujean”. Reteta care a aparut in cartea de bucate din 1695 era destul de generoasa, continand carne de pui/de gasca, varza tocata, carne de vita si slanina, la care se adauga sare, piper si ghimbir. Dar astazi exista atat de multe moduri de a gati Varza a la Cluj incat este dificil sa decizi care este standardul. Se presupune faptul ca aceasta reteta si-ar avea originea in Sumuleu Ciuc, locul in care exista o manastire franciscana, iar unul dintre calugari ar fi inventat reteta. Si pentru ca aceasta reteta a evoluat, m-am gandit sa o modernizez si eu si sa o gatesc in Slow Coocker si bine am facut.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!