Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Fasole cu Carnati

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Bucataria Mamei

14 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Fasole cu Carnati
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Fasole cu Carnati

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Bucataria Mamei

14 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

15 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Astazi m-am gandit sa va prezint reteta de fasole cu carnati, o reteta simpla si gustoasa, cu sos de rosii aromat care, daca ma gandesc bine, este una din retele traditionale romanesti. Si daca nu gresesc, intotdeauna de 1 decembrie, cand e ziua nationala a Romaniei, pe langa festivitatile specifice, se serveste acest fel de mancare. Fasolea este o leguma foarte hranitoare, deoarece este bogata in proteine, amidon, zaharuri si vitamina C. Fasolea se poate prepara si cu ciolan afumat, costita afumata (eu de exemplu mai pun piept de porc afumat) sau cu orice alt fel de afumatura, dar despre asta vom vorbi cu alta ocazie. Daca folositi fasole fiarta din conserva, este suficient sa o strecurati, sa o clatiti sub un jet de apa si sa o lasati la scurs.

Fasole cu Carnati

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

15 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Romaneasca
Bucataria Mamei
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Astazi m-am gandit sa va prezint reteta de fasole cu carnati, o reteta simpla si gustoasa, cu sos de rosii aromat care, daca ma gandesc bine, este una din retele traditionale romanesti. Si daca nu gresesc, intotdeauna de 1 decembrie, cand e ziua nationala a Romaniei, pe langa festivitatile specifice, se serveste acest fel de mancare. Fasolea este o leguma foarte hranitoare, deoarece este bogata in proteine, amidon, zaharuri si vitamina C. Fasolea se poate prepara si cu ciolan afumat, costita afumata (eu de exemplu mai pun piept de porc afumat) sau cu orice alt fel de afumatura, dar despre asta vom vorbi cu alta ocazie. Daca folositi fasole fiarta din conserva, este suficient sa o strecurati, sa o clatiti sub un jet de apa si sa o lasati la scurs.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr fasole
  • 500 gr carnati
  • 2 buc ceapa
  • 2 buc morcovi
  • 2 catei usturoi
  • 2 frunze foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • 250 gr bulion
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 3 l apa
  • 1fasole
    500 gr
  • 2carnati
    500 gr
  • 3ceapa
    2 buc
  • 4morcovi
    2 buc
  • 5usturoi
    2 catei
  • 6foi de dafin
    2 frunze
  • 7patrunjel
    1 legatura
  • 8bulion
    250 gr
  • 9cimbru uscat
    1 lingurita
  • 10ulei
    2 linguri
  • 11sare
    dupa gust
  • 12piper
    dupa gust
  • 13apa
    3 l

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.