Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Taralli

(0)
chef profile img

IAndra

1 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Taralli
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Taralli

(0)
chef profile img

IAndra

1 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Timp pregatire

10 minute

Timp preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Tarallo pare sa provina din grecescul "daratos", care inseamna un fel de paine. Taralli pugliesi sunt cei mai cunoscuti in toata lumea ca fiind un snack extrem de crocant si aromat cu ulei de masline, seminte si condimente uscate. Isi au radacinile in anul 1400, cand taranii acestei regiuni intampinau musafirii cu Taralli si vin bun. Totusi, se pare ca in Campania, regiune a Italiei de Sud-Vest, acestia erau produsi inca din anii 700, cu resturile de la aluatul de paine, peste care se adauga untura, devenind astfel un produs extrem de caloric, dar cu un cost redus fata de cel al painii. Acestia aveau rolul principal de a potoli foamea celor saraci. Extrem de versatili, au fost imediat indragiti de restul italienilor, devenind astazi de nelipsit din casele acestora. Puteti sa ii serviti impreuna cu un pahar de vin alb, branzeturi maturate (parmigiano, grana padano, pecorino, etc.) si mezeluri specifice Italiei.

Taralli

( 0 )
septembrie 2021
LuMaMiJoViDu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Tarallo pare sa provina din grecescul "daratos", care inseamna un fel de paine. Taralli pugliesi sunt cei mai cunoscuti in toata lumea ca fiind un snack extrem de crocant si aromat cu ulei de masline, seminte si condimente uscate. Isi au radacinile in anul 1400, cand taranii acestei regiuni intampinau musafirii cu Taralli si vin bun. Totusi, se pare ca in Campania, regiune a Italiei de Sud-Vest, acestia erau produsi inca din anii 700, cu resturile de la aluatul de paine, peste care se adauga untura, devenind astfel un produs extrem de caloric, dar cu un cost redus fata de cel al painii. Acestia aveau rolul principal de a potoli foamea celor saraci. Extrem de versatili, au fost imediat indragiti de restul italienilor, devenind astazi de nelipsit din casele acestora. Puteti sa ii serviti impreuna cu un pahar de vin alb, branzeturi maturate (parmigiano, grana padano, pecorino, etc.) si mezeluri specifice Italiei.
septembrie 2021
LuMaMiJoViDu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 250 gr faina
  • 60 ml vin alb sec
  • 65 ml apa
  • 7 gr sare
  • 2 gr bicarbonat de amoniu
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 linguri branza Grana Padano
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1faina
    250 gr
  • 2vin alb sec
    60 ml
  • 3apa
    65 ml
  • 4sare
    7 gr
  • 5bicarbonat de amoniu
    2 gr
  • 6ulei de masline
    50 ml
  • 7busuioc uscat
    2 lingurite
  • 8oregano uscat
    2 lingurite
  • 9branza Grana Padano
    2 linguri
  • 10concentrat de rosii
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

produse recomandate

Bol 17 cm/1200 ml, sticla - Borgonovo
14 leiÎn stoc
Spatula "Natur Pur", 27,4 cm - Westmark
23 leiÎn stoc
Spatula 28,5 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Blat pentru aluat 61,5 x 41,8 cm - Westmark
95 leiÎn stoc
Cantar electronic, 5 kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Hartie de copt  53 x 32,5 cm - de Buyer
115 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
0 recenzii
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

Ai gătit rețeta?

Da-i o nota si scrie o recenzie!

Ai gatit reteta? Da-i o nota si scrie o recenzie!