Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura cu foi cu miere si crema cu smantana

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura cu foi cu miere si crema cu smantana
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura cu foi cu miere si crema cu smantana

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

1 ora

Preparare

25 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Prajitura cu foi cu miere si crema cu smantana este nelipsita de Revelion. Cu foi fragede si crema fina, nu este o prajitura pretentioasa, se pregateste usor si este pe placul celor mari si celor mici. Ce am schimbat fata de cealalta reteta: am eliminat zaharul de la foi, am folosit numai miere. Anul acesta am folosit reteta clasica, pe care o am de la mama. Ea nu pune praf de copt la foi, ci bicarbonat stins in zeama de lamaie. Am observat ca le da alta textura. Au iesit mai fragede si mai pufoase. De asemenea, am rumenit nuca inainte de a o macina, astfel crema e mult mai gustoasa.

Prajitura cu foi cu miere si crema cu smantana

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

1 ora

Preparare

25 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi , Party
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Prajitura cu foi cu miere si crema cu smantana este nelipsita de Revelion. Cu foi fragede si crema fina, nu este o prajitura pretentioasa, se pregateste usor si este pe placul celor mari si celor mici. Ce am schimbat fata de cealalta reteta: am eliminat zaharul de la foi, am folosit numai miere. Anul acesta am folosit reteta clasica, pe care o am de la mama. Ea nu pune praf de copt la foi, ci bicarbonat stins in zeama de lamaie. Am observat ca le da alta textura. Au iesit mai fragede si mai pufoase. De asemenea, am rumenit nuca inainte de a o macina, astfel crema e mult mai gustoasa.

Ingrediente

Portii:
Pentru foi
  • 3 buc oua
  • 120 gr miere
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 0.5 buc suc de lamaie
  • varf de cutit amidon de porumb
  • 500 gr faina
  • 1oua
    3 buc
  • 2miere
    120 gr
  • 3ulei
    150 ml
  • 4bicarbonat de sodiu
    1 lingurita
  • 5suc de lamaie
    0.5 buc
  • 6amidon de porumb
    varf de cutit
  • 7faina
    500 gr
In plus
  • 70 gr faina
  • 1faina
    70 gr
Pentru crema
  • 400 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr nuci macinate
  • 1smantana
    400 gr
  • 2zahar pudra
    4 linguri
  • 3nuci macinate
    100 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 20, 09:29
Preferata noastra, de sarbatori!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 20, 09:30
Imi place mult!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 20, 01:57
Foarte buna!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 20, 03:44
Deliciu
La cum arata,trebuie sa fie tare buna!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.