(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (7)
Fiind in Franta la copii, aceasta reteta a fost provocarea vietii mele- mi-a parut insa rau ca nu am avut mai multe ingrediente pentru ca toti am fi vrut o a doua portie, atat de bun a fost. Fructele de cactus nu sunt cunoscute la noi, doar din cand in cand se gasesc la supermarket si se mai numesc smochine de India sau smochine de Barbaria, au coaja plina de tepi aproape invizibili, de aceea se curata doar cu manusi; pulpa este suculenta, de culoare rosie, galbena sau alba, iar gustul se aseamana cu cel de pepene galben. Fructul de cactus este o sursa importanta de fibre solubile si insolubile, benefice in reglarea tranzitului intestinal, dar si in controlul diabetului, avand un indice glicemic foarte mic. Nu sunt cunoscute ca facand parte din retete de bucatarie, ci mai mult in industria farmaceutica, insa unii bucatari au indraznit sa le foloseasca si bine au facut!
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!