Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Saint-Jacques cu fructe de cactus

(*)(*)(*)(*)(*) (7)
 chef profile img

Lubita

303 retete postate

gatesc.co
Chef
Saint-Jacques cu fructe de cactus
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Saint-Jacques cu fructe de cactus

(*)(*)(*)(*)(*) (7)
chef profile img

Lubita

303 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

45 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Fiind in Franta la copii, aceasta reteta a fost provocarea vietii mele- mi-a parut insa rau ca nu am avut mai multe ingrediente pentru ca toti am fi vrut o a doua portie, atat de bun a fost. Fructele de cactus nu sunt cunoscute la noi, doar din cand in cand se gasesc la supermarket si se mai numesc smochine de India sau smochine de Barbaria, au coaja plina de tepi aproape invizibili, de aceea se curata doar cu manusi; pulpa este suculenta, de culoare rosie, galbena sau alba, iar gustul se aseamana cu cel de pepene galben. Fructul de cactus este o sursa importanta de fibre solubile si insolubile, benefice in reglarea tranzitului intestinal, dar si in controlul diabetului, avand un indice glicemic foarte mic. Nu sunt cunoscute ca facand parte din retete de bucatarie, ci mai mult in industria farmaceutica, insa unii bucatari au indraznit sa le foloseasca si bine au facut!

Saint-Jacques cu fructe de cactus

(*)(*)(*)(*)(*) ( 7 )

Pregatire

45 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Fiind in Franta la copii, aceasta reteta a fost provocarea vietii mele- mi-a parut insa rau ca nu am avut mai multe ingrediente pentru ca toti am fi vrut o a doua portie, atat de bun a fost. Fructele de cactus nu sunt cunoscute la noi, doar din cand in cand se gasesc la supermarket si se mai numesc smochine de India sau smochine de Barbaria, au coaja plina de tepi aproape invizibili, de aceea se curata doar cu manusi; pulpa este suculenta, de culoare rosie, galbena sau alba, iar gustul se aseamana cu cel de pepene galben. Fructul de cactus este o sursa importanta de fibre solubile si insolubile, benefice in reglarea tranzitului intestinal, dar si in controlul diabetului, avand un indice glicemic foarte mic. Nu sunt cunoscute ca facand parte din retete de bucatarie, ci mai mult in industria farmaceutica, insa unii bucatari au indraznit sa le foloseasca si bine au facut!

Ingrediente

Portii:
Saint-Jacques
  • 12 buc scoici Saint Jacques
  • 4 linguri ulei de masline
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper alb
  • 2 buc frunze de praz
  • 1scoici Saint Jacques
    12 buc
  • 2ulei de masline
    4 linguri
  • 3sare
    dupa gust
  • 4piper alb
    dupa gust
  • 5frunze de praz
    2 buc
Sos de peste
  • 1 buc peste afumat
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc praz
  • 2 buc ciuperci Champignon
  • 10 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 1 frunza foi de dafin
  • 1 varf de cutit cimbru uscat
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1peste afumat
    1 buc
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3praz
    1 buc
  • 4ciuperci Champignon
    2 buc
  • 5unt
    10 gr
  • 6vin alb
    100 ml
  • 7apa
    200 ml
  • 8foi de dafin
    1 frunza
  • 9cimbru uscat
    1 varf de cutit
  • 10piper boabe
    1 lingurita
Sos pentru servit
  • 1 buc morcovi
  • 15 gr unt
  • 200 ml vin alb
  • 3 buc galbenus de ou
  • 200 ml sos de peste
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper alb
  • 1 buc frunze de praz
  • 2 buc ceapa
  • 1morcovi
    1 buc
  • 2unt
    15 gr
  • 3vin alb
    200 ml
  • 4galbenus de ou
    3 buc
  • 5sos de peste
    200 ml
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper alb
    dupa gust
  • 8frunze de praz
    1 buc
  • 9ceapa
    2 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (7)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
7 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (7)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Catalina L
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 21, 10:10
foarte buna
excelenta reteta ta, imi plac mult les st jacques
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Tania
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 20, 09:03
Saint-Jacques cu fructe de cactus
Mulțumim dragă Lubita pentru delicioasa rețetă..! Felicitări. !
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cu Cireșel la joacă
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 20, 05:07
Nebunie 😍😍😍
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
camelutza
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 20, 04:41
arata minunat
o reteta super faina, o salvez poate o s-o pregatesc si eu ,pentru sot
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 20, 04:41
Un preparat inedit!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 20, 09:07
O minunatie frantuzeasca
Nu am ajuns eu inca in Franta , dar cu ajutorul tau, uite ca ma simt pe malul oceanului cu o farfurie foarte apetisanta in fata ! Bravo tie Lulu....un deliciu !
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
marculescu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 20, 09:07
Delicios preparat !
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.