Urzicile au fost inca din vremuri indepartate unele dintre favoritele mancaruri ale romanilor, datorita puterilor miraculoase ale urzicii, de regenerare a sangelui, dezintoxicare a corpului, cat si bogatiei in vitamine si minerale, atat de necesare organismului, mai ales in aceasta perioada a anului. Ciorba a la grec a cunoscut adaptari la fiecare tara, care au indepartat-o de reteta originala. Adevarata ciorba a la grec poarta numele "Avgolemono", de la cele doua ingrediente de baza, specifice bucatariei grecesti si atat de dragi grecilor: ouale si lamaia. Gustul original dat de aroma de lamaie da un plus de personalitate unei simple supe de legume. Bunicii nostri obisnuiau sa manance ciorba aceasta gustoasa cu mamaliga, branza si usturoi verde. Ciorba difera de la casa la casa si poate fi acrita cu iaurt, lapte batut, zer, bors sau cu zeama de varza. Dar pentru ca eu am facut-o a la grec, am acrit-o cu zeama de lamaie.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!