Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tarta arabeasca

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Malika

26 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Tarta arabeasca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tarta arabeasca

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Malika

26 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

45 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Astazi va invit pe taramul celor "1001 de nopti" Placinta arabeasca de sarbatoare Pastilla (se pronunta bastilla) este o placinta de carne de porumbel, pui, peste sau maruntaiele permise in religia musulmana. Este o specialitate a tarilor din nordul Africii: Maroc, Algeria, Tunisia. Mai recent a fost raspandita de emigranti in Franta, Italia, Israel si America de Nord. Este facuta cu aluat warqa (foi brick), care este similar cu filo. In partea de nord a Africii aluatul de patiserie este laminat sub forma de hartie subtire si stratificat. Acest fel de placinta este nelipsit pe mesele de sarbatoare, este un preparat dulce-sarat foarte apreciat in restaurantele de lux unde aceasta a ajuns. Eu am avut aluat warqa, dar tot atat de bine am facut si cu aluat filo (foi fine de placinta), iar astazi am folosit carne de pui.

Tarta arabeasca

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

45 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Malika
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Astazi va invit pe taramul celor "1001 de nopti" Placinta arabeasca de sarbatoare Pastilla (se pronunta bastilla) este o placinta de carne de porumbel, pui, peste sau maruntaiele permise in religia musulmana. Este o specialitate a tarilor din nordul Africii: Maroc, Algeria, Tunisia. Mai recent a fost raspandita de emigranti in Franta, Italia, Israel si America de Nord. Este facuta cu aluat warqa (foi brick), care este similar cu filo. In partea de nord a Africii aluatul de patiserie este laminat sub forma de hartie subtire si stratificat. Acest fel de placinta este nelipsit pe mesele de sarbatoare, este un preparat dulce-sarat foarte apreciat in restaurantele de lux unde aceasta a ajuns. Eu am avut aluat warqa, dar tot atat de bine am facut si cu aluat filo (foi fine de placinta), iar astazi am folosit carne de pui.

Ingrediente

Portii:
  • 6 buc pulpe superioare de pui
  • 2 buc ceapa
  • 3 buc ceapa
  • 250 gr migdale
  • 120 gr zahar pudra
  • 7 buc oua
  • 150 gr unt
  • 400 gr foi de placinta
  • 2 linguri apa de flori de trandafir
  • 1 lingura sofran
  • 1 lingura curcuma
  • 1 lingura chimion
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 legatura coriandru
  • 1 catel usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 dupa gust sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 buc galbenus de ou
  • 1pulpe superioare de pui
    6 buc
  • 2ceapa
    2 buc
  • 3ceapa
    3 buc
  • 4migdale
    250 gr
  • 5zahar pudra
    120 gr
  • 6oua
    7 buc
  • 7unt
    150 gr
  • 8foi de placinta
    400 gr
  • 9apa de flori de trandafir
    2 linguri
  • 10sofran
    1 lingura
  • 11curcuma
    1 lingura
  • 12chimion
    1 lingura
  • 13boia dulce
    1 lingura
  • 14piper negru macinat
    1 lingura
  • 15scortisoara macinata
    1 lingura
  • 16coriandru
    1 legatura
  • 17usturoi
    1 catel
  • 18ulei de masline
    100 ml
  • 19sare
    1 dupa gust
  • 20patrunjel
    1 legatura
  • 21galbenus de ou
    1 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.