Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Paine neagra, cu bere neagra, nuci si chimen

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Paine neagra, cu bere neagra, nuci si chimen
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Paine neagra, cu bere neagra, nuci si chimen

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Garnituri

Pregatire

1 ora

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Imi place sa fac paine in casa si sa experimentez tot felul de aluaturi, impletituri sau modele in paine, dar si diverse texturi si arome. Asa ca am incercat aceasta paine cu faina neagra, bere neagra (cu note de cafea si ciocolata si un gust robust, amarui), am crestat-o cu o foarfeca de bucatarie, apoi am pus in crestaturi miez de nuca, iar la final am presarat chimen macinat.

Paine neagra, cu bere neagra, nuci si chimen

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
Categorii:  Garnituri

Pregatire

1 ora

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Garnituri
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Imi place sa fac paine in casa si sa experimentez tot felul de aluaturi, impletituri sau modele in paine, dar si diverse texturi si arome. Asa ca am incercat aceasta paine cu faina neagra, bere neagra (cu note de cafea si ciocolata si un gust robust, amarui), am crestat-o cu o foarfeca de bucatarie, apoi am pus in crestaturi miez de nuca, iar la final am presarat chimen macinat.

Ingrediente

Portii:
Aluat:
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 250 gr faina neagra
  • 80 gr faina
  • 160 ml apa
  • 100 ml bere neagra
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 8 buc nuci
  • 0.5 lingurita chimen macinat
  • 1drojdie uscata
    5 gr
  • 2zahar
    1 lingurita
  • 3faina neagra
    250 gr
  • 4faina
    80 gr
  • 5apa
    160 ml
  • 6bere neagra
    100 ml
  • 7ulei
    30 ml
  • 8sare
    1 lingurita
  • 9nuci
    8 buc
  • 10chimen macinat
    0.5 lingurita
In plus:
  • 60 gr faina
  • 1faina
    60 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Facalet 44 cm, lemn de fag - Kesper
34 leiÎn stoc
Bol mixare, plastic, 27,8cm/3,5L - Westmark
39 leiÎn stoc
Sita pentru faina, 30 cm, inox - de Buyer
175 leiÎn stoc
Spargator de nuci, aluminiu, 18 cm - Zokura
24 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 21, 04:02
Imi place mult!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Cooking is my therapy 🍓
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 21, 06:01
Cat de bine arata!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.