Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciorba de urzici cu afumatura, acrita cu zeama de varza

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Ciorba de urzici cu afumatura, acrita cu zeama de varza
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciorba de urzici cu afumatura, acrita cu zeama de varza

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Mai rar auziti de ciorba de urzici acrita cu zeama de varza, dar noua ne place foarte mult; gustul este cel care ne-a cucerit. Ciorba trebuie sa fie acra si sarata moderat. Curatarea si spalarea urzicilor este treaba cea mai migaloasa, primele urzici de pe piata au nisip, pentru ca sunt culese de la sol. Printre urzici mai sunt paie sau fire de iarba. Se ia buchet cu buchet cu mana dreapta, iar cu stanga se trag frunzele de la baza si retezati varful, se indeparteaza doar tulpinile tari. Se pun intr-o sita si se lasa apa sa curga pe ele, ca sa scapam de nisip. Este o ciorba buna si usoara, se poate manca si la pranz si seara, calda sau rece. Este buna dreasa si cu iaurt, este o ciorba revigoranta si buna de tot, plina cu vitamine...

Ciorba de urzici cu afumatura, acrita cu zeama de varza

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Mai rar auziti de ciorba de urzici acrita cu zeama de varza, dar noua ne place foarte mult; gustul este cel care ne-a cucerit. Ciorba trebuie sa fie acra si sarata moderat. Curatarea si spalarea urzicilor este treaba cea mai migaloasa, primele urzici de pe piata au nisip, pentru ca sunt culese de la sol. Printre urzici mai sunt paie sau fire de iarba. Se ia buchet cu buchet cu mana dreapta, iar cu stanga se trag frunzele de la baza si retezati varful, se indeparteaza doar tulpinile tari. Se pun intr-o sita si se lasa apa sa curga pe ele, ca sa scapam de nisip. Este o ciorba buna si usoara, se poate manca si la pranz si seara, calda sau rece. Este buna dreasa si cu iaurt, este o ciorba revigoranta si buna de tot, plina cu vitamine...

Ingrediente

Portii:
  • 300 gr urzici
  • 1 buc morcovi
  • 1 buc patrunjel
  • 1 buc ceapa
  • 250 gr afumatura
  • 2 buc oua
  • 200 gr smantana
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 500 ml zeama de varza
  • 0.5 legatura leustean
  • 1 lingura unt
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1urzici
    300 gr
  • 2morcovi
    1 buc
  • 3patrunjel
    1 buc
  • 4ceapa
    1 buc
  • 5afumatura
    250 gr
  • 6oua
    2 buc
  • 7smantana
    200 gr
  • 8suc de lamaie
    1 lingurita
  • 9zeama de varza
    500 ml
  • 10leustean
    0.5 legatura
  • 11unt
    1 lingura
  • 12sare
    dupa gust
  • 13piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 21, 02:04
Ce bine arata!
Imi place ciorba de urzici! Cu afumatura nu am incercat inca!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.