Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sfincione cu fenicul si capere

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

food therapy

2349 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sfincione cu fenicul si capere
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sfincione cu fenicul si capere

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

food therapy

2349 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 ora 40 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Sfincione, sau pizza in stil sicilian are un blat mai inalt, pufos, spongios si forma dreptunghiulara, spre deosebire de pizza clasica. In mod traditional toppingul este compus dintr-un sos pe baza de ceapa, rosii si oregano, ansoa si branza. De obicei peste sos este presarat un strat de pesmet combinat cu branza. Am adaptat reteta si am adaugat fenicul la sosul de rosii, pe care l-am calit impreuna cu ceapa. Dulceata cepei si fenicului au echilibrat aciditatea sosului de rosii. Am inlocuit ansoa cu pancetta afumata. In loc de stratul de pesmet, peste sos am pus capere si felii subtiri de fenicul. Sfincione a iesit delicios.

Sfincione cu fenicul si capere

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

1 ora 40 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Sfincione, sau pizza in stil sicilian are un blat mai inalt, pufos, spongios si forma dreptunghiulara, spre deosebire de pizza clasica. In mod traditional toppingul este compus dintr-un sos pe baza de ceapa, rosii si oregano, ansoa si branza. De obicei peste sos este presarat un strat de pesmet combinat cu branza. Am adaptat reteta si am adaugat fenicul la sosul de rosii, pe care l-am calit impreuna cu ceapa. Dulceata cepei si fenicului au echilibrat aciditatea sosului de rosii. Am inlocuit ansoa cu pancetta afumata. In loc de stratul de pesmet, peste sos am pus capere si felii subtiri de fenicul. Sfincione a iesit delicios.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 600 gr faina 550
  • 50 gr faina integrala
  • 1 lingurita zahar
  • 1.5 lingurite sare
  • 7 gr drojdie instant
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita ulei
  • 1faina 550
    600 gr
  • 2faina integrala
    50 gr
  • 3zahar
    1 lingurita
  • 4sare
    1.5 lingurite
  • 5drojdie instant
    7 gr
  • 6apa
    500 ml
  • 7ulei
    1 lingurita
Topping
  • 0.5 lingura ulei
  • 180 gr pancetta afumata
  • 100 gr ceapa
  • 200 gr fenicul
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper negru macinat
  • dupa gust fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 catei usturoi
  • 350 ml sos de rosii passata
  • 1ulei
    0.5 lingura
  • 2pancetta afumata
    180 gr
  • 3ceapa
    100 gr
  • 4fenicul
    200 gr
  • 5sare
    dupa gust
  • 6piper negru macinat
    dupa gust
  • 7fulgi de ardei iute
    dupa gust
  • 8oregano uscat
    1 lingurita
  • 9usturoi
    2 catei
  • 10sos de rosii passata
    350 ml
Asamblare
  • 1.5 linguri ulei
  • 150 gr branza mozzarella
  • 40 gr branza Pecorino
  • 2 linguri capere din conserva
  • 50 gr fenicul
  • dupa gust busuioc
  • 1ulei
    1.5 linguri
  • 2branza mozzarella
    150 gr
  • 3branza Pecorino
    40 gr
  • 4capere din conserva
    2 linguri
  • 5fenicul
    50 gr
  • 6busuioc
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
olimpiainbucatarie
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 11:35
Iubesc pizza în orice formă!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 11:01
O alta reteta de pizza absolut minunata!
Arata extrem de bine, imi place enorm aluatul ca-i putin mai gros, mi-era dor de o pizza asa :)
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.